Νέα ήττα για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά με 1-2 από την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ

Την πέμπτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο Europa League γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από την Αντερλεχτ, που κέρδισε με 2-1 και με πέντε νίκες είναι πλέον αγκαλιά με την πρώτη θέση του ομίλου. Με "πειραματική" 11άδα και με πολλά νέα πρόσωπα στο σχήμα, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου

προσπάθησε, αλλά πλήρωσε τα κενά στην άμυνά της και βρέθηκε δύο φορές να κυνηγάει το σκορ χάρη σε τέρματα του Ζιλέ. Απάντηση βρήκε μόνο στο πρώτο γκολ, με τον Σιαλμά να σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό ματς στην Ευρώπη. Στην επανάληψη και με την είσοδο του Λεονάρντο η ΑΕΚ ανέβηκε και δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ο Προτό κράτησε τη νίκη για την ομάδα του. Τελευταία χωρίς νίκη η ελληνική ομάδα, που έχει σκοράρει πέντε φορές, ενώ έχει δεχθεί δεκατέσσερα.

Μία από τα ίδια για την Ευρωπαία ΑΕΚ, που αγωνιζόμενη με με πολλούς νεαρούς και παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μόνο για μικρά διαστήματα στο α' μέρος. Οι παίκτες του Κωστένογλου ξεκίνησαν υποτονικά και ο Ζιλέ δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3' με κοντινό πλασέ. Ο Κωνσταντόπουλος στο 13' είπε όχι στον Βασιλέφκσι για το 2-0 και η Ενωση, που είχε ήδη αρχίσει να ανεβαίνει και είχε απειλήσει με τον Γκερέιριο, ισοφάρισε στο 19' με ωραία κίνηση του Σιαλμά. Για ένα 5λεπτο ισορρόπησε το ματς και βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση, αλλά μέχρι εκεί.

Με πρωταγωνιστή τον Γιοβάνοβιτς οι βέλγοι μετά το 25λεπτο ανέλαβαν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και ο σέρβος σε δύο περιπτώσεις ανάγκασε τον Κωνσταντόπουλο σε δύο δύσκολες επεμβάσεις. Τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ ήταν εμφανέστατα και η Αντερλεχτ, που δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα, πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Σκόρερ ήταν πάλι ο Ζιλέ, που χώθηκε στην καρδιά της περιοχής και νίκησε τους πάντες στον αέρα, ενώ στο 40' ο Σουάρες είχε μία ακόμα καλή στιγμή, σ' ένα διάστημα, που οι παίκτες της Ενωσης είχαν χάσει εντελώς τη συνοχή τους.

Η κακή εικόνα της ΑΕΚ ανάγκασε τον Κωστένογλου να ενισχύσει την 11άδα από την αρχή της επανάληψης με δύο από τους θεωρητικά βασικούς, αντικαθιστώντας τους Μπερνς και Χέλγκασον με Μπέλεκ και Βάργκας. Το σχήμα έγινε πιο ορθολογικό και δυνατό, με αποτέλεσμα η Ενωση να πατάει καλύτερα και να μην αφήνει τους βέλγους να βγάζουν επικίνδυνες φάσεις. Η ατυχία όμως την χτύπησε και πάλι, αφού ο Βάργκας αποχώρησε με τράβηγμα στο 63', δίνοντας τη θέση του στον Λεονάρντο, που μπήκε φουριόζος και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του.

Με τον βραζιλιάνο στην 11άδα η Ενωση έγινε απειλητική και σε δύο περιπτώσεις άγγιξε την ισοφάριση, αρχικά με τον Σιαλμά (από κάθετη του Λεονάρντο) και στη συνέχεια με τον ίδιο, τον οποίο σταμάτησε ο Προτό. Ο βέλγος τερματοφύλακας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και αφού οι συμπαίκτες του Γιοβάνοβιτς και Ζιλέ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κωνσταντόπουλο από καλές θέσεις, στέρησε εκ νέου στο 80' την ισοφάριση σε τετ α τετ του Λεονάρντο. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ, που χάρη στο κάθετο δοκάρι απέφυγε στο 87' το τρίτο γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα