Με 119 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις αποχαιρέτισε τον ΠΑΟ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Η τελευταία ανάμνηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα από την Σούπερ Λίγκα ήταν ένα άδειο γήπεδο, έστω κι αν γεμάτο θα είχε αντίπαλους οπαδούς. Αλλωστε, ο ίδιος δεν αφήνει εχθρούς στην Ελλάδα. Ολοι τον σέβονταν. Ο Βραζιλιάνος άσος με τη συμμετοχή του κόντρα στην Ενωση,
έφτασε τις 119 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τα τρία χρόνια που την τίμησε, όσοι λίγοι παίκτες... Ενας τζέντλεμαν των γηπέδων αποχαιρέτισε το ελληνικό ποδόσφαιρο το βράδυ της Τετάρτης μετά από τρία χρόνια που τίμησε με την παρουσία του το ταπεινό και σαθρό πρωτάθλημα αφήνοντάς μας στην μιζέρια...Μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΚ, προς τιμή της, παρότι ήταν αντίπαλος, τον αποχαιρέτισε με μία ανθοδέσμη και ένα λάβαρο της Ενωσης, που έγραφε "Ζιλμπέρτο, σου ευχόμαστε τα καλύτερα".Ολοι οι Ελληνες φίλαθλοι ανεξαρτήτου οπαδικής προτιμήσεως σέβονταν και εκτιμούσαν τον Ζιλμπέρτο, ο οποίος ήταν ένας παίκτης παγκόσμιας εμβέλειας, μη ξεχνάμε πως μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, που ουδέποτε προκάλεσε εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων με την συμπεριφορά του.Ο 35χρονος άσος, με την συμμετοχή του κόντρα στην ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική των play off έφτασε τις 119 με την πράσινη φανέλα την τριετία που αγωνίστηκε σε όλες τις διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων.Τη φετινή σεζόν, είχε 37 συμμετοχές. Οι 30 απ' αυτές ήταν στο πρωτάθλημα και τα play off, όπου σημείωσε 2 γκολ, ένα στην κανονική διάρκεια κόντρα στον Εργοτέλη και ένα με τον ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα. Είχε ακόμη 2 συμμετοχες στο Κύπελλο, όπου σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ απέναντι στην ΑΕΚ με εναέριο σουτ έξω από την περιοχή, ενώ έπαιξε και 5 παιχνίδια στην Ευρώπη.
 
Την περυσινή χρονιά, την καλύτερή του και πιο μεστή στους πράσινους, όπου κατέκτησε και το νταμπλ, έπαιξε 40 αγώνες συνολικά. Είχε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 13 στην Ευρώπη, δίχως να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.Τα περισσότερα παιχνίδια τα έπαιξε την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, το 2008-09. Συνολικά 42. Τα 29 ήταν για το πρωτάθλημα με τα play off, όπου σημείωσε 3 γκολ, κόντρα στην Ξάνθη, τον Πανθρακικό και την Λάρισα. Επαιξε 2 παιχνίδια για το Κύπελλο και 11 ματς στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα