Λίνεν: Μπάγερν της Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Με την Μπάγερν Μονάχου παρομοίασε τον Ολυμπιακό ο Εβαλντ Λίνεν, σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten. Ο πρώην τεχνικός των ερυθρόλευκων τόνισε πως η ελληνική ομάδα έχει αλλάξει πολύ από όταν ήταν εκείνος στον πάγκο της, ενώ αναφορικά με το παιχνίδι της Τρίτης (1/11, 21:45GR) με την Ντόρτμουντ, ο γερμανός τεχνικός επισήμανε πως η γερμανική ομάδα θα πρέπει να προσέχει τις αντεπιθέσεις των ερυθρόλευκων. Επίσης, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ράφικ Τζιμπούρ, ενώ μίλησε και για την οικονομική

κρίση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνεν για:
-Τις διαφορές με την ομάδα που είχε στα χέρια του ο ίδιος:
"Η ομάδα που έχει τώρα ο Ολυμπιακός δεν έχει μεγάλη σχέση με εκείνη που είχα εγώ όταν ήμουν στον πάγκο, άρα δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπήρχε και όταν ήμουν εγώ στον πάγκο ο Μέλμπεργκ, αλλά η ομάδα έχει αλλάξει σημαντικά.

Τον Τζιμπούρ, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Ντόρτμουντ, τον ήθελα τότε που ήμουν στην ομάδα. Τον γνώριζα από τη συνεργασία μας στον Πανιώνιο. Είναι ένας πολύ κινητικός και επικίνδυνος παίκτης".

-Τις συμβουλές που δίνει στη Ντόρτμουντ για το αποψινό ματς:
"Η Ντόρτμουντ θα πρέπει να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο, καθώς φαίνεται ευάλωτος υπό τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει επίσης να προσέχει τις αντεπιθέσεις, στις οποίες ο Ολυμπιακός είναι δυνατός".

-Τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού:
Ολυμπιακός είναι για την Ελλάδα ό,τι η Μπάγερν για τη Γερμανία. Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές αφού είναι σύλλογος με αμέτρητες κατακτήσεις πρωταθλημάτων".

-Το πόσο επηρεάζει η κρίση τις ομάδες στην Ελλάδα:
"Οι ομάδες είναι πλέον υποχρεωμένες να πληρώνουν μεγάλους φόρους και αυτό ήταν ένα ορόσημο. Οι παίκτες κοστίζουν πλέον πολύ περισσότερο από ό,τι πριν. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στο κόστος ενός Αλμπερτ Ριέρα και αυτός πήγε στην Τουρκία.

Διαπιστώνω μία αλλαγή φιλοσοφίας στον Ολυμπιακό. Πλέον βλέπω πολλούς περισσότερους Ελληνες στην ομάδα. Παλαιότερα αυτό ήταν σπάνιο. Ο Φετφατζίδης, για παράδειγμα, είναι μεγάλο ταλέντο".

-Τους λόγους που ο Πάντελιτς δεν είναι βασικός:
"Ο Τζιμπούρ είναι νεότερος και πιο γρήγορος. Ταιριάζει τέλεια στο 4-2-3-1".

-Τη μάχη της εξέδρας απόψε το βράδυ στο Βέστφαλεν:
"Πιστεύω πως ο κόσμος της Ντόρτμουντ θα έχει το πάνω χέρι στη μάχη της εξέδρας. Οι 35.000 φιλοξενούμενοι θεατές στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ είναι σαν τον ήχο που κάνει ένα ποντίκι σε μία μεγάλη αίθουσα".

Keywords
Τυχαία Θέματα