MotoGP: Η Gresini θα τρέξει τελικά στο GP Βαλένθια, ως φόρο τιμής στον Σιμοντσέλι

Η Gresini Honda επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο θα είναι παρούσα στη Βαλένθια, αλλά και τελικά θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα MotoGP της σεζόν, τιμώντας έτσι τη μνήμη του αδικοχαμένου αναβάτη της, Μάρκο Σιμοντσέλι.

Αμέσως μετά τον θάνατο του Super

Sic σε αγωνιστικό δυστύχημα στη Μαλαισία, ο Φαούστο Γκρεσίνι είχε δηλώσει ότι η ομάδα δεν επρόκειτο να αγωνιστεί στην ισπανική πίστα, σε ένδειξη πένθους.

Ωστόσο μία μέρα αργότερα η Gresini ανακοίνωσε πως θα δώσει κανονικά το παρών στη Βαλένθια, και τώρα ότι πάρει μέρος στην κούρσα, με μοναδική μοτοσικλέτα αυτή του ιάπωνα Χιρόσι Αογιάμα.

"Απόφαση να συμμετάσχουμε δεν ήταν εύκολη, αλλά κάναμε αυτή την επιλογή για είναι αυτό που θα ήθελε ο Μάρκο", εξήγησε ο Γκρεσίνι.

"Βγαίνοντας έξω στην πίστα της Βαλένθια είναι σίγουρα ο καλύτερο τρόπος για να τον τιμήσουμε, κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο".

Εκτός από τον Αογιάμα, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με την Ten Kate Honda για να μεταπηδήσει στο πρωτάθλημα World Superbike του χρόνου, στη Βαλένθια θα τρέξουν κανονικά και οι δύο αναβάτες Moto2 της Gresini, Γιούκι Τακαχάσι και Μικέλι Πίρο.

Super Sic θα είναι παρών στις καρδιές των Χιρόσι, Μικέλε και Γιούκι, και είμαι σίγουρος ότι του θα δώσουν τον πρέπον φόρο τιμής με τις εμφανίσεις τους", κατέληξε ο Γκρεσίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα