Λάιος: Αν μείνουν οι ίδιοι στην διοίκηση του Παναθηναϊκού θα ήθελαν να με είχαν προπονητή. Το ίδιο επιθυμώ και εγώ

Για την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, για τα χαμένα παιχνίδια των ημιτελικών της Volleyleague, αλλά και για τους επερχόμενους τελικούς του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, μίλησε ο Γιάννης Λάιος. Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Τριφυλλιού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Στο φιλέ της Nova
και μεταξύ άλλων ανέφερε:Για τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό:
"Αν είχαμε χάσει με 3-0 ή είχαμε κερδίσει με 3-0 τα τρία παιχνίδια κανένας δε θα μιλούσε. Πιστεύω ότι τακτικά υπερτερούσαμε του Ολυμπιακού. Δυστυχώς είχαμε εμφανή έλλειψη δυνάμεων μετά την πρώτη ώρα σε κάθε ματς. Το ήξερα ότι θα μέναμε από δυνάμεις γιατί λόγω των οικονομικών προβλημάτων η ομάδα δεν έκανε πρωινές προπονήσεις εδώ και αρκετό καιρό.Ηταν σίγουρο λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει σε σειρά αγώνων που κρίνονται στα πέντε σετ. Είχα πει λοιπόν στα παιδιά "δώστε το 100% στην πρώτη ώρα και μετά θα σας αλλάζω". Αυτό έγινε, αλλά έτσι όπως πήγαιναν τα παιχνίδια στον πόντο δεν μπορούσα να κάνω τις αλλαγές που ήθελα. Αν είχαμε δυνάμεις θα είχαμε νικήσει 3 φορές τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ".Για τις ανατροπές:
"Στατιστικά αυτό που έγινε στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό νομίζω ότι πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Η δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στατιστικά, βάσει μετρήσεων, γίνεται κάθε 4.096 αγώνες. Δεν υπάρχει στατιστική μέτρηση για ανατροπή αποτελέσματος σε τρεις συνεχόμενους αγώνες".Για τον Καζάζη:
"Δε φταίει ούτε ο πρώην προπονητής, αλλά ούτε και οι παίκτες για την απόφαση που πήραν να σταματήσουν τις πρωινές προπονήσεις. Ετσι έκριναν ότι θα έπρεπε να αντιδράσουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, έτσι έπραξαν".Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό:
"Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν έχει διοίκηση, άρα όλα είναι στον αέρα. Θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τις εκλογές στον Ερασιτέχνη και μετά θα δούμε. Πάντως σε μια πρώτη φιλική κουβέντα που είχα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μου διεμήνυσαν ότι αν μείνουν οι ίδιοι στην διοίκηση θα ήθελαν να με είχαν προπονητή. Το ίδιο επιθυμώ και εγώ".Για τους τελικούς Ηρακλή - Ολυμπιακού:
"Στατιστικά προβάδισμα έχει ο Ηρακλής. Τόσο στο σερβίς όσο και στην επίθεση ο Ηρακλής υπερτερεί του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει μόνο καλύτερο μπλοκ γιατί εκτός των κεντρικών πηδάει και ο Τζούριτς. Επίσης σύμφωνα με στατιστικές μετρήσεις ο γηπεδούχος 58% παίρνει τη νίκη.Η έδρα πάντως δεν αναμένεται να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στους τελικούς. Οι μεγάλοι παίκτες δεν επηρεάζονται από την εξέδρα. Μπορεί να επηρεαστούν από το χαμηλοτάβανο γήπεδο, από τα φώτα, από το τερέν όχι όμως από τους φιλάθλους. Οι τελικοί Ηρακλή-Ολυμπιακού πιστεύω ότι θα κριθούν στα άκρα. Ο Ηρακλής έχει εμπειρία αλλά ο Ολυμπιακός έχει υπεροπλία".Για τα οικονομικά προβλήματα του Ολυμπιακού:
"Το χρηματιστήριο του αθλητή είναι ο αγώνας. Δεν είναι λύση η αποχή από τις προπονήσεις. Είναι σημαντικό να πληρώνεσαι αλλά δεν μπορείς να απέχεις από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας σου. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες κάθε ομάδας εί
Keywords
Τυχαία Θέματα