Κατσαμπής: Φεύγω γεμάτος

Λίγους μήνες πριν κλείσει το 38ο έτος της ηλικίας του κι έπειτα από 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο Τάσος Κατσαμπής αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν το τελευταίο για τον Κατσαμπή και το standing ovation από τους φίλους του Ηρακλή, έβαλε ένα τέλος στην εννιάχρονη θητεία του στην ομάδα.
Ο Κατσαμπής σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» μίλησε για την... κυανόλευκη αγάπη του, αλλά και για το απωθημένο της μη κατάκτησης ενός τίτλου με τον Ηρακλή. "Να συνεχίσω στον Ηρακλή"
«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ηταν μια απόφαση που πήρα στη χρονιά. Είχα πει ότι θα έπαιζα έναν χρόνο ακόμη. Σωματικά είμαι καλά, αλλά κουράστηκα στο μυαλό με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Συν τοις άλλοις είχα και δύο τραυματισμούς και αποφάσισα να σταματήσω. Είμαι άνθρωπος που δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και φέτος κινδύνεψε γενικότερα η υγεία μου. Επειδή όμως έβλεπα ότι η ομάδα είχε προβλήματα, θεώρησα ότι έπρεπε να μείνω για να κάνω το χρέος μου», είπε αρχικά και αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει με τους ανθρώπους του Ηρακλή, ούτως ώστε να παραμείνει στην ομάδα, από διαφορετικό πόστο. «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, αυτό με έκανε έναν πειθαρχημένο άνθρωπο και με αυτό θα συνεχίσω να ζω. Δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες, ούτε θα ήθελα να γίνω προπονητής. Θέλω να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή για να βοηθήσω την ομάδα που αγαπώ. Τώρα όμως θέλω να ηρεμήσω. Εγώ είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση με τους ανθρώπους του Ηρακλή... Εχει γίνει κάτι πάντως για να παραμείνω στην ομάδα, αλλά από διαφορετικό πόστο», είπε και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες."Απωθημένο ένας τίτλος"
Σε ερώτηση σχετική με την πορεία του στον Ηρακλή, παραδέχθηκε ότι «το απωθημένο μου ήταν ότι δεν πήραμε έναν τίτλο με τον Ηρακλή. Ζήσαμε ωραίες αλλά και δύσκολες στιγμές. Μια στιγμή που με στιγμάτισε ήταν το γκολ στη Ξάνθη, γιατί εκείνο ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι της καριέρας μου και όποτε το σκέφτομαι, ανατριχιάζω. Εζησα πολλές συγκινητικές στιγμές και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε. Να ξέρει πάντως ότι είχα, το έδινα. Ποτέ δεν κορόιδεψα. Κατά πόσο ήμουν καλός ή κακός παίκτης θα το κρίνει9 ο καθένας. Εβαλα όμως την ομάδα πολλές φορές πάνω από την οικογένειά μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη του κόσμου». Ο Κατσαμπής ρωτήθηκε για τους «έχω πάνω από 5-6 χειρουργεία στο πρόσωπο, στα χρόνια που αγωνίστηκα στον Ηρακλή. 4-5 χειρουργεία στη μύτη, μου είχαν τοποθετηθεί έξι βίδες στο ζυγωματικό... Ηταν τραυματισμοί που έβαλαν σε κίνδυνο ακόμη και την όρασή μου»."Φεύγω γεμάτος"
«Χθες η κόρη μου και οι φίλοι μου, μου έκαναν μια έκπληξη σε ένα μαγαζί. Μου έφεραν τούρτες και με περίμεναν όλοι...». Του ζητήθηκε επίσης να ξεχωρίσει πρόσωπα που στιγμάτισαν την καριέρα του. «Είμαι πολύ γεμάτος αγωνιστικά. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκα για πρώτη φορά ως αλλαγή με την φανέλα του Πανιωνίου, το 1994. Στα 17 χρόνια καριέρας, πιστεύω ότι αγωνίστηκα περίπ
Keywords
Τυχαία Θέματα