Κάφλαν: Μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο του χρόνου

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Williams, Μάικ Κάφλαν, πιστεύει ότι το 2011 θα αποδειχτεί απλώς μια κακή παρένθεση για την ομάδα του και εμφανίζεται βέβαιος για σημαντική βελτίωση την επόμενη σεζόν.

Η άλλοτε κραταιά Williams έκανε την χειρότερη χρονιά της ιστορίας της στην F1 φέτος, έχοντας συγκεντρώσει μόλις πέντε βαθμούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν δραστικές αλλαγές στους κόλπους της, με πιο σημαντική την απομάκρυνση του Σαμ Μάικλ και την τοποθέτηση του Κάφλαν στη θέση του υπεύθυνου για την κατασκευή και εξέλιξη του μονοθεσίου.

"Οι

εγκαταστάσεις μας είναι πρώτης γραμμής και το μόνο πράγμα που δεν είχαμε κάνει, είναι να τις χρησιμοποιήσουμε σωστά", τόνισε ο Κάφλαν.

"Αναλύσαμε τι κάναμε λάθος και πού χρειαζόμαστε βελτίωση, και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έχουν γίνει ορισμένα στρατηγικά λάθη στο παρελθόν.

"Εχουμε εντοπίσει τα κρίσιμα στοιχεία που πρέπει να διορθώσουμε, όχι μόνο για την επόμενη σεζόν αλλά για πάντα, για να έχουμε ένα πετυχημένο μονοθέσιο κάθε χρόνο.

"Χρειαζόμαστε τόσο απόδοση όσο και αξιοπιστία, καθώς αυτά τα δύο μαζί είναι που σου χαρίζουν νίκες και πρωταθλήματα, και νιώθουμε ότι τώρα κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση".

Επίσης, ο βρετανός μηχανολόγος είναι αισιόδοξος ότι το νέο μονοθέσιο της Williams θα είναι έτοιμο εγκαίρως ώστε να πάρει μέρος από την αρχή των χειμερινών δοκιμών.

"Θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο τεστ στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο στόχος είναι να έχουμε φτιάξει και αξιολογήσει όλα τα εξαρτήματα που μπορούμε μέχρι το τέλος του Γενάρη, και οι δοκιμές στην πίστα να είναι μια επαλήθευση αυτής της δουλειάς.

"Τα σημαντικά μέρη του μονοθεσίου λογικά θα έχουν γράψει αρκετά χιλιόμετρα, ώστε αν το μονοθέσιο μείνει στην πίστα με κάποιο θεμελιώδες πρόβλημα, αυτό να έρθει ως έκπληξη. Πέραν τούτου, οι δοκιμές θα επικεντρωθούν στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της συνολικής αεροδυναμικής απόδοσης".

Keywords
Τυχαία Θέματα