Ιβάν ο "Κύκλωπας"

Τη στιγμή που ο Πλατανιάς (για τους φίλους Πλατανόφυλλος) πανηγυρίζει για το πρωτάθλημα Απερτούρα που κατέκτησε (50 μόνος του - 49 όλοι μας), θα ήθελα να σταθώ σε έναν άνθρωπο, βγαλμένο από τα πιο τρελά... Πηγάδια των ονείρων μου.

Στην Ξάνθη τον (ξανα)είδα και συγκινήθηκα. Εκεί έγιναν όλα. Στο ΟΑΚΑ τίποτα το ασυνήθιστο. Ούτε καν η απονομή του Απερτούρα!

Ιβάν σε λέμε και όλοι κλαίμε. Αλλοι στ' αλήθεια, άλλοι από γέλια, άλλοι από συγκίνηση. Εγώ ισπανέ

μου, από συγκίνηση. Με γυρίζεις χρόνια πίσω, φέρνοντας στο μυαλό μου τον Τάσο τον "Κύκλωπα".

Ενα παλικάρι, ο οποίος έπαιζε μαζί μας μπάλα στο σχολείο, μόνο όταν δεν είχαμε να συμπληρώσουμε εξάδες, εφτάδες, οχτάδες ή δεν ξέρω εγώ τι. Εκεί, στα νταμάρια του Βύρωνα (Ελα, πες την αλήθεια: κι εσύ σε νταμάρια ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά)...

Αρχιζε το παιχνίδι, περνούσαν 5-10 λεπτά και "Τάσο, πας να φέρεις κάνα σάντουϊτς;". Πήγαινε ο ταλαίπωρος, κι έπειτα από λίγα λεπτά ερχόταν. "Κάτσε στο πεζούλι να το φας. Κερνάω εγώ", του έλεγε, όποιος τον έστελνε, θέλοντας να τον απορρίψει ευγενικά.

Καλύτερα παίζαμε με παίκτη λιγότερο, παρά με τον Τάσαρο μέσα, ρε Ιβαν, που -ανάθεμα- να μην έχει μια καντίνα στην Ξάνθη (παρότι ο Βλαχοδήμος δεν χρειαζόταν σως για να γλιστρήσει)...

Για το μόνο που θα πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός είναι που δεν σου κόλλησαν κάνα παρατσούκλι τύπου ο "διάδοχος του Μέλγμπεργκ" ή "δύο Ριβάλντο". Γιατί αυτούς, όπως και τον "Κύκλωπα" θα τους θυμόμαστε για τα παρατσούκλια τους, εσένα γρήγορα θα σε ξεχάσουμε παλικάρι μου.

Ο μόνος που μπορεί να σε μνημονεύει είναι ο πρόεδρος του Πλατανιά. Οχι ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που τζόγαρε στην χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας (έπινε μόνο... τομάτο τζουζ στις δεξιώσεις καλέ), ούτε ο "Καπετάνιος των Ονείρων μας", που νοικιάζει κότερα. Ο άλλος γραφικός ντε, με την σε βάρος του "κρυστάλλινη" ποινική δίωξη για το κακούργημα της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, για απιστία, άμεση συνέργεια στην απιστία, ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία και άλλων πλημμελημάτων.

Σε εσένα αναφέρεται, λέγοντας ανύπαρκτους.

Tony Montana 7

Keywords
Αναζητήσεις
κυκλωπας παοκ, παοκ κυκλωπας
Τυχαία Θέματα