Η μεγαλύτερη νίκη της Εθνικής!

Η πρόκριση στην τελική φάση ενός ακόμη Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (τρίτου συνεχόμενου και τέταρτου συνολικά) είναι όπως όλα δείχνουν μία... ανάσα μακριά για την Ελλάδα. Αυτή, όμως, δεν είναι η μεγαλύτερη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μετά το 2-0 επί της Κροατίας στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η ψυχολογία -και τα νεύρα- των ελλήνων τον τελευταίο καιρό δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Εχουν έρθει απανωτά πολλά... χαράτσια στην καθημερινότητά μας και στις τσέπες μας, όμως ακόμα κι έτσι, το φαληρικό γήπεδο γέμισε

ασφυκτικά το βράδυ της Παρασκευής (7/10).

Λίγο η υπεροψία των κροατών (που μάλλον χάρη μας έκαναν με το τουπέ τους), λίγο η σημασία του παιχνιδιού και το Γ. Καραϊσκάκης... φίσκαρε! Με 30.000 ανθρώπους να περιμένουν από 18 παίκτες συν τον προπονητή τους για λίγη χαρά. Λίγη ικανοποίηση. Λίγη υπερηφάνια.

Γέμισαν οι τσέπες μας με αυτή τη νίκη; Προφανώς και όχι. Αλλαξε κάτι στην καθημερινότητα των ελλήνων με το 2-0; Ούτε. Αυτός, όμως, δεν ήταν ποτέ ο ρόλος του ποδοσφαίρου.

Η εικόνα 30.000 ανθρώπων να ξεσπούν μόλις ο Γιώργος Σαμαράς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πλετίκοσα ήταν συγκινητική. Για πρώτη (;) φορά τους τελευταίους μήνες, ένιωσαν ότι δεν προδόθηκε η εμπιστοσύνη τους. Εκείνοι ήταν εκεί και περίμεναν από τους διεθνείς να νικήσουν. Να κάνουν τη δουλειά τους. Και αυτοί την έκαναν με τον πιο... χολιγουντιανό τρόπο.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη νίκη των παικτών του Σάντος: κέρδισαν και πάλι τον κόσμο, που δεν περίμενε ούτε θέαμα, ούτε λαγούς με πετραχείλια. Περιμένε να νικήσει, να χαρεί, να νιώσει, έστω και για λίγο μέσα από το ποδόσφαιρο, εθνικά υπερήφανος.

Παρασκήνια από το Καραϊσκάκη
Το είχαμε γράψει!
Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά πέσαμε διάνα για τον Γιώργο Σαμαρά. Γράφαμε στο pregame του αγώνα ότι ο έλληνας επιθετικός έχει... τρυπήσει τα δίχτυα στην προθέρμανση των δύο ομάδων και τελικά ο επιθετικός της Σέλτικ ήταν αυτός που πέτυχε πρώτος γκολ!

Το μομέντουμ της Εθνικής
Η στιγμή του 1-0 ήταν απλά καθηλωτική. Είναι αυτό το μομέντουμ που έχει φτιάξει η Εθνική τα τελευταία χρόνια, από το 2004 και μετά. Μόλις η μπάλα βγήκε κόρνερ, άρχισε όλο το γήπεδο εν χορώ να φωνάζει το... γνωστό όοοοολε! Λες και το ήξεραν! Και όπως τότε, στη Λισαβόνα με την κεφαλιά του Χαριστέα, έτσι και τώρα με το σουτ του Σαμαρά, έγινε... χαμός!

Κατεβασμένα... μούτρα από τους κροάτες
Δεν έφτανε η ήττα από την Ελλάδα, είχαν προηγηθεί και οι θα-κερδίσουμε-εύκολα δηλώσεις των κροατών, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μπίλιτς, αλλά και ο ίδιος να... τρέχουν να κρυφτούν κατά την έξοδό τους από τα αποδυτήρια. Ελάχιστες δηλώσεις έκαναν και αυτές στα δικά τους Μέσα.

Ούτε να περπατήσει ο Τόρο
Σίγουρα ο μεγάλος άτυχος (για άλλη μία φορά σε ματς της Εθνικής) ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος χτύπησε στα πλευρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αμυντικός του Ολυμπιακού δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει, βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για να πάει για εξετάσεις.

Πόσο ακόμα πια;<

Keywords
Τυχαία Θέματα