Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 της Ρόμα εντός έδρας και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Coppa Italia

Η Γιουβέντους επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ρόμα στο Juventus Arena και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στην ημιτελική φάση του Coppa Italia. Οι μπιανκονέρι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης σχετικά εύκολα, με γκολ των Τζιακερίνι, Ντελ Πιέρο και αυτογκολ του Κάερ. Οι τζιαλορόσι τελείωσαν τον

αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Λαμέλα στο 68'.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ ψηλά την Ρόμα, κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου και μόλις στο 6', άνοιξαν το σκορ. Μετά από ωραία πάσα του Μπαρτσάλι στην πλάτη της άμυνας, ο Τζιακερίνι πλάσαρε τον Στεκέλενμπουργκ και έδωσε το προβάδισμα με 1-0 στην Γιουβέντους.

Στην συνέχεια, οι μπιανκονέρι έδωσαν χώρο στους τζιαλορόσι, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Στοράρι και να δημιουργήσουν φάσεις.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν κενούς χώρους στην κόντρα και τους αξιοποίησαν στο 30'. Μετά από αντεπίθεση, ο Ντελ Πιέρο, με ένα εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στεκέλενμπουργκ, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της Μεγάλης Κυρίας.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να πετύχει το γκολ, που θα την έβαζε εκ νέου στην διεκδίκηση του ματς, αλλά στο 68' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, αφού έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής, με απευθείας κόκκινη κάρτα του Λαμέλα, για χτύπημα εκτός φάσης στον Κιελίνι.

Στο 70', η Ρόμα έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 1-2, με τον Μπορίνι να αστοχεί από κοντά, ενώ οκτώ λεπτά μετά, ο Κουαλιαρέλα, με κοντινή προβολή, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στεκέλενμπουργκ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 3-0 για την Γιούβε.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Γιουβέντους έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη-πρόκριση της, έφτασε και σε τρίτο γκολ. Μετά από παράλληλη σέντρα του Κουαλιαρέλα, ο Κάερ, σε προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το τελικό 3-0 για την Γιουβέντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:
Γιουβέντους - Ρόμα 3-0 (6' Τζιακερίνι, 30' Ντελ Πιέρο, 90'+1' αυτ. Κάερ)

Τετάρτη (25/1)
18:30GR Κιέβο - Σιένα
21:45GR Νάπολι - Ιντερ

Πέμπτη (26/1)
21:45GR Μίλαν - Λάτσιο

Keywords
Τυχαία Θέματα