Η Ευρωλίγκα χαρακτήρισε τον Νικ Καλάθη πιο βελτιωμένο παίκτη της διοργάνωσης

16:51 8/6/2011 - Πηγή: Sport.gr
Ο Νικ Καλάθης ξεκίνησε τον σεζόν ως παίκτης πολλά υποσχόμενος για το μέλλον του Παναθηναϊκού, ωστόσο εξελίχτηκε σε καθοριστικό για το παρόν! Αυτό ανάγκασε την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα να τον χαρακτηρίσει ως το πιο βελτιωμένο άσο της διοργάνωσης, ενώ στην συνέχεια παρέθεσε τα εντυπωσιακά στατιστικά του στο Final 4 της Βαρκελώνης.  
"Χωρίς καμία αμφιβολία ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της φετινής Ευρωλίγκας, ο Νικ Καλάθης, έγινε από πολλά υποσχόμενος, βασικός και καθοριστικός
παίκτης του Final 4. Ο Καλάθης είχε λάμψει με τον Παναθηναϊκό, ήδη από τη σειρά με την υπερασπίστρια του τίτλου, Μπαρτσελόνα, για τα πλέι οφ. Αυτό ήταν μόλις το ξεκίνημα. Στο πρώτο Final 4 της καριέρας του, ο Καλάθης έκανε στον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα ρεκόρ καριέρας με 17 πόντους, ενώ είχε ακόμα 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.Στον τελικό με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επικεντρώθηκε στην άμυνα και στα καθήκοντά του ως πλέι μέικερ, μοιράζοντας έξι ασίστ. Ολοκλήρωσε το φάιναλ φορ έχοντας τα περισσότερα κλεψίματα, όντας 2ος στις ασίστ και 3ος στους πόντους για τον Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα ποσοστό ευστοχίας 80%. Στα 22 του χρόνια, ο Καλάθης δείχνει πως θα αποτελέσει ακόμα έναν ξεχωριστό παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει αναπτύξει τόσους ποιοτικούς γκαρντ τα τελευταία χρόνια".
Keywords
Τυχαία Θέματα