Η αλλαγή φιλοσοφίας και ο Πρόμπιερζ

19:44 5/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Όταν ο Μίχαλ Πρόμπιερζ ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία του Αρη, του παραδόθηκε εν λευκώ το αγωνιστικό τμήμα. Στη διάρκεια, ο Πολωνός προπονητής έλαβε αποφάσεις σχετικές με τη «καταλληλότητα» του κάθε παίκτη, αρκετές εξ' αυτών δεν βρήκαν σύμφωνους τους διοικούντες, εντούτοις οι τελευταίοι σεβόμενοι τη δέσμευσή τους, λειτούργησαν βάσει των εισηγήσεων του Πολωνού. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν και πλέον, οι επιτελείς της ΠΑΕ δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Ισως μάλιστα να άργησαν.

Αυτό διαπιστώνεται τουλάχιστον μέσα από τις επαφές της σημερινής (05/01)

μέρας. Τα μέλη της διοίκησης δείχνουν να αλλάζουν φιλοσοφία, αλλά και να αναθεωρούν κάποιες αποφάσεις που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ειλημμένες. Για παράδειγμα, η σημερινή (05/01) συνάντηση με τον Νέρι Καστίγιο. Προ δύο ημερών, στον Μεξικανό προτάθηκε η λύση του συμβολαίου, διαπιστώθηκε όμως ότι ο παίκτης ήταν αρνητικός. Ζήτησε όλο το ποσό του συμβολαίου και μάλιστα απαίτησε τη καταβολή των οφειλόμενων, υπό τη μορφή προκαταβολής.

Αλλαγή δεδομένων με Καστίγιο
Σήμερα, οι δύο πλευρές δεν μίλησαν για λύση συμβολαίου. Το αντίθετο. Ο Καστίγιο πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ μαζί με τον αδερφό του Αλεξ και το βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενεργοποίηση του. Για πολλοστή φορά του επισημάνθηκε ότι δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε (επίσης για πολλοστή φορά) πως η αγωνιστική εικόνα του θα παρουσιάσει βελτίωση. Και κάπως έτσι, επισημοποιήθηκε η επιστροφή του Καστίγιο στη πρώτη ομάδα.

Επιστροφές (;) για Πρίττα, Παπαστεριανό
Δεν είναι όμως μόνο η περίπτωση του Καστίγιο. Αυτοί που αρέσκονται στην δημιουργία σεναρίων συνομωσίας, υποπτεύονται πως η καθυστέρηση που παρατηρείται στη λύση του συμβολαίου του Σάκη Πρίττα, δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάθε εβδομάδα οι δύο πλευρές συναντιούνται για να λύσουν το συμβόλαιο, συμφωνούν σε όλα, αλλά το συμβόλαιο δεν λύνεται. Με τον δε Μανόλη Παπαστεριανό - που επίσης βρίσκεται στο ψυγείο - δεν έγινε επαφή για να λυθεί το συμβόλαιό του. Πληροφορίες θέλουν τους επιτελείς της διοίκησης να έχουν αποφασίσει την αλλαγή φιλοσοφίας και επί των δύο παραπάνω υποθέσεων. Και μένει να φανεί, αν θα επιβεβαιωθούν.

Βέβαια, ένα καλό ερώτημα σχετίζεται με τη στάση που θα κρατήσει ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι οι διοικούντες έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν στις λύσεις των συμβολαίων των παραπάνω παικτών. Τι μπορεί να σημαίνει δηλαδή σε ότι αφορά τη συνεργασία του Αρη με τον 39χρονο Πολωνό προπονητή. Από χθες το απόγευμα, έχει κυκλοφορήσει έντονα το σενάριο αποχώρησης του Πρόμπιερζ, επί του παρόντος όμως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα