Η ΑΕΚ θυμίζει και πάλι ομάδα

Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ δεν πήγε στην Μόσχα για να δημιουργήσει βαθμολογικές ελπίδες. Πολύ περισσότερο, το ζητούμενο για την Ενωση ήταν να συνεχίσει να δημιουργεί αγωνιστικές ελπίδες. Να έχει μια συνέχεια το ξεκίνημα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Υπό αυτή την έννοια, ο στόχος επετεύχθη…

Ασφαλώς στο ποδόσφαιρο, ειδικά στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης (και μάλιστα

ευρωπαϊκής) δεν μπορεί να υπάρχει άλλος στόχος από τους βαθμούς. Η ΑΕΚ σε τρεις αγώνες στο Europa League, δεν έχει ούτε έναν. Ομως, για την Ενωση η φετινή χρονιά που ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες, σχεδόν μίζερες και με αλλαγή προπονητή από πολύ νωρίς, δεν θα μπορούσε να σωθεί από την Ευρώπη.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, του Νίκου Κωστένογλου, έστω χωρίς νίκη σε δύο αγώνες, άρχισε να θυμίζει και πάλι ομάδα. Με σχέδιο, με ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού και με προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο.

Η ήττα από την Λοκομοτίβ φανέρωσε την βελτίωση ακόμη περισσότερο και από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό άλλωστε, αν πράγματι έχει αρχίσει να γίνεται σωστή δουλειά στα Σπάτα γιατί είναι νωρίς για να το πούμε αυτό με βεβαιότητα, είναι και το φυσιολογικό. Παιχνίδι με παιχνίδι η ΑΕΚ να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Αν εξαιρέσουμε τα ατομικά λάθη, το ανεπίτρεπτο του Μανωλά στο πρώτο γκολ, τα πολλά του Καλά, την ανικανότητα που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο Μπέλεκ στο σκοράρισμα, την αφάνεια (με εξαίρεση ένα καλό σουτ) του Μπερνς, ως ομάδα η ΑΕΚ στη Μόσχα είχε καλή εικόνα. Προφανώς η ομαδική λειτουργία είναι που ενδιαφέρει και τον νέο προπονητή.

Διότι επιλογές για καλή διαχείριση του υλικού, ποιοτικές ή λιγότερο ποιοτικές, χρήσιμες ή λιγότερο χρήσιμες, διαθέτει, όπως αποδείχτηκε στην αναμέτρηση με τη ρωσική ομάδα. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε στην αρχική της 11άδα μόλις με τέσσερις ποδοσφαιριστές, που στο ξεκίνημα της χρονιάς θεωρούνταν βασικοί. Καράμπελας, Μανωλάς, Βάργκας, Χοσέ Κάρλος. Στην πορεία μπήκε μόλις ακόμη ένας από τους θεωρητικά (εντελώς όμως) βασικούς, ο Καφές. Διότι ούτε ο Λεονάρντο θεωρείτο τέτοιος. Συνολικά, μόλις πέντε στους 14…

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στη Μόσχα, αλλά κέρδισε τις ελπίδες για μια καλύτερη αγωνιστική πρόοδο από αυτή που ο καθένας φανταζόταν στο ξεκίνημά της. Αρκεί αυτό να έχει και συνέχεια. Προκειμένου οι προσδοκίες που δημιουργεί ο Κωστένογλου, να μετατραπούν και σε εμπιστοσύνη. Την έχει ανάγκη ο ίδιος και συνολικά η φετινή ΑΕΚ!

Keywords
Τυχαία Θέματα