Φέτελ: Δεν ξέρω τι προκάλεσε το κλατάρισμα, δεν έκανα κάτι διαφορετικό

Καταστροφικός ήταν για τον Σεμπάστιαν Φέτελ ο αγώνας στο Αμπου Ντάμπι, καθώς αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη για πρώτη φορά από το περσινό GP Κορέας.

Στο μεσοδιάστημα ο γερμανός οδηγός της Red Bull μετρούσε 19 συνεχόμενους τερματισμούς στους βαθμούς, μεταξύ των οποίων οι 18 ήταν στο βάθρο. Ομως το σερί του πήρε τέλος πριν από τη δεύτερη στροφή της κούρσας στη Γιας Μαρίνα, λόγω ενός κλαταρίσματος στο πίσω δεξί του λάστιχο.

"Στην έξοδο της πρώτης στροφής όλα έδειχναν εντάξει, αλλά αμέσως μόλις άρχισα

να στρίβω για τη δεύτερη στροφή, ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο πίσω δεξί μέρος", δήλωσε ο Φέτελ.

"Προσπάθησα να διορθώσω το μονοθέσιο δύο φορές, αλλά τη δεύτερη δεν μπορούσα πλέον να το κάνω. Είχα κλατάρισμα και βγήκα εκτός. Και κατά την επιστροφή μου στα pits έκανα τόσο μεγάλη ζημιά στην ανάρτηση που δεν μπορούσα να συνεχίσω.

"Μέχρι εκείνο το σημείο είχαμε κάνει μια πολύ καλή εκκίνηση. Ημουν πολύ ευχαριστημένος με το μονοθέσιο. Είναι δύσκολο να πω πόσο γρήγοροι θα μπορούσαμε να ήμασταν. Κρίνοντας από τον ρυθμό του Μαρκ [Ουέμπερ], το μονοθέσιο ήταν σε καλή κατάσταση.

"Από την άλλη πιστεύω ότι ο Λιούις και ο Φερνάντο έκαναν δυνατό αγώνα. Πιστεύω πως θα είχαμε πιθανότητες για τη νίκη, αλλά είναι δύσκολο να κάθομαι εδώ και να λέω τι θα μπορούσε να γινόταν".

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε ότι η Red Bull πρέπει τώρα να ψάξει να βρει την αιτία του κλαταρίσματος.

"Φάνηκε στην έξοδο της στροφής το λάστιχο να χάνει ξαφνικά πίεση. Μέχρι να στρίψω στη δεύτερη στροφή είχε ήδη φύγει όλος ο αέρας. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ήταν ότι έκανα κάτι διαφορετικό σε σχέση με κάθε άλλον γύρο μου ή κάθε άλλον οδηγό, οπότε πρέπει σίγουρα να βρούμε τι προκάλεσε το κλατάρισμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα