Ερυθρόλευκο "κούρεμα"... στο Ντόρτμουντ

Ο Ολυμπιακός, με την ήττα στη Γερμανία από την Ντόρτμουντ, ουσιαστικά χάνει το τρένο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League και χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Europa League.

Στο κόλπο και η Ντόρτμουντ

Η νίκη της Ντορτμουντ, όχι μόνο "κούρεψε" τις ελπίδες

των ερυθρόλευκων για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά έβαλε στο κόλπο την Ντόρτμουντ για την 3η θέση του ομίλου. Ο Ολυμπιακός ελπίζει πλέον σε νίκη της Αρσεναλ επί των γερμανών, καθώς ακόμα και με ισοπαλία στη Μασσαλία, τους βάζει και πάλι από κάτω στη βαθμολογία και θα τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική με την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη, προσδοκώντας το... ίδιο αποτέλεσμα στο παιχνίδι Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ.

Ενα ημίχρονο έπαιξε...

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι και την ικανότητα στην τελική προσπάθεια ώστε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ. Εξαιρετική αμυντική λειτουργία απέναντι σε μια ομάδα, η οποία είχε 65 τελικές προσπάθειες στα προηγούμενα 3 παιχνίδια της! Στο δεύτερο ημίχρονο, όλοι χάθηκαν... Ο Ιμπαγάσα κουράστηκε και η "γέφυρα" ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, έπεσε... Ο Φέισα ήταν αρνητικός και οι Τζιμπούρ - Μιραλάς κυνηγούσαν χαμένες μπάλες. Εκ του αποτελέσματος και της εικόνας των δύο ομάδων, αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός υπερεκτίμησε την γερμανική ομάδα. Μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος επιθετικά.

Κέρδισε τον Μέγερι

Δεν ευθύνεται στο γκολ και παρά το αγχωτικό ξεκίνημα, που φαινόταν από τα πατήματά του, ο νεαρός έδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί στα στηριχθεί πάνω του. Είχε καλή παρουσία, ικανή να ξεχαστεί ο Κοστάντσο, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Είχε τετ α τετ με τον Βαλβέρδε, ο οποίος προτίμησε να τον προστατέψει, δίνοντας την ευκαιρία στον Μέγερι. Ο μικρός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο βασικός "ασος" της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.

Σωστές αλλαγές και "κολλήματα"

Είναι στην κρίση του καθενός αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε διάβασε σωστά το παιχνίδι πριν αυτό ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι ότι το διαχειρίστηκε ακόμα καλύτερα κατά τη διάρκειά του. Και οι τρεις αλλαγές - άσχετα αν δεν του βγήκαν- που έκανε ήταν βασισμένες στον ορθολογισμό. Δεν έλειψαν πάντως τα "κολλήματα" του για να... χωρέσει τον Μαρκάνο στην ενδεκάδα, ενώ θα διαπίστωσε κι ο ίδιος ότι ο Μοδέστο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα ως δεξί μπακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα