Επίσημα στους Κλίπερς ο Κρις Πολ

Ο Κρις Πολ μετακομίζει στο Λος Αντζελες για να κάνει δίδυμο με τον Μπλέικ Γκρίφιν στους Κλίπερς, καθώς το NBA έδωσε την έγκρισή του για να προχωρήσει η ανταλλαγή με τους Νιου Ορλεανς Χόρνετς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι Χόρνετς θα πάρουν τον γκαρντ Ερικ Γκόρντον, τον φόργουορντ Αλ-Φαρούκ Αμινού, τον σέντερ Κρις Κέιμαν και μία επιλογή ντραφτ πρώτου γύρου.

Ο 26χρονος Πολ έχει αναδειχτεί τέσσερις φορές All-Star, και πέρυσι είχε 18,7 πόντους και 9,8 ασίστ κατά μέσο όρο στην έκτη του σεζόν στη Νέα

Ορλέανη.

Αν και είχε τη δυνατότητα να μείνει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, συμφώνησε να μετακινηθεί στους Κλίπερς και να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του για τη σεζόν 2012-13 - κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει στην ομάδα τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η μεγάλη θυσία που έκαναν οι Κλίπερς για να τον αποκτήσουν, ήταν η παραχώρηση του Γκόρντον, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους νεαρούς σούτινγκ γκαρντ του NBA, έχοντας 22,3 πόντους κατά μέσο όρο πέρυσι.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πολ παραλίγο να πάει στην άλλη ομάδα του Λος Αντζελες, τους Λέικερς, αλλά το NBA δεν έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει μια τριπλή ανταλλαγή που περιελάμβανε και τους Ρόκετς.

Οι Χόρνετς βρίσκονται στην ιδιοκτησία της λίγκας από τον Δεκέμβριο του 2010, αφότου ο προηγούμενος ιδιοκτήτης Τζορτζ δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα