Ελπίδες μετά το σοκ για Γκατούζο

Παρά τις αρχικές δυσοίωνες εκτιμήσεις οι γιατροί αλλάζουν στάση και δηλώνουν αισιόδοξοι πως η όραση του Ρίνο Γκατούζο θα επανέλθει εξ' ολοκλήρου και ο παίκτης της Μίλαν θα επανέλθει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ο Γκατούζο είχε παραπονεθεί για πρόβλημα στα μάτια του και μετά το ματς της Μίλαν με τη Λάτσιο η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ο ιταλός είχε συγκρουστεί με τον Νέστα στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο οι γιατροί τονίζουν πως το γεγονός δεν ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο

στην εξέλιξη της υγείας του Γκατούζο.

Οι αρχικές εκτιμήσεις πάντως ανέφεραν πως το πρόβλημα όρασης του Γκατούζο ενδεχομένως και να οδηγήσει τον έμπειρο παίκτη να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του, αφού η κατάστασή του δεν έδειχνε καμία βελτίωση.

Αυτό που συμβαίνει με το μάτι του άσου της Μίλαν είναι μερική παράλυση του έκτου οπτικού νεύρου, το οποίο συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της περιφερειακής όρασης.

"Ο Ρίνο είναι μαχητής. Στην αρχή ανησυχήσαμε όλοι και πιστέψαμε πως θα είχαμε μια δραματική εξέλιξη. Ευτυχώς, η κατάστασή του βελτιώνεται, όμως χρειάζεται μεγάλη υπομονή", τονίζει ο εκ των δικηγόρων του, Κλαούντιο Πασκουαλίν.

Τώρα πλέον, ο Γκατούζο ελπίζει πως θα τα καταφέρει και οι γιατροί μάλλον συμφωνούν. "Ο ποδοσφαιριστής είχε προβλήματα και πριν τον τραυματισμό. Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με αντι-φλεγμονώδη και χορήγηση κορτιζόνης.

Δεν μπορώ να απαντήσω στο πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα. Μπορεί να συμβεί σε μερικές εβδομάδες, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο καιρό. Όμως, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως θα το ξεπεράσει χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο", τόνισε ο γιατρός του, Δόκτωρ Βόλπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα