Δεν έγινε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!

Οργισμένοι Ελληνες ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση που παραδοσιακή γίνεται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στη λεωφόρο Μεγάλου Αλέξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγο αποχώρησε από τον χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας τη λύπη του για τα γεγονότα.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός αφού είναι η πρώτη φορά που δεν πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Η παρέλαση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 11:00GR, αλλά περίπου μισή ώρα νωρίτερα κι ενώ τα στρατεύματα ήταν έτοιμα για να παρελάσουν, οργισμένοι Ελληνες (σ. σ. εργαζόμενοι, οπαδοί του Ηρακλή) έκαναν... ντου και από τις δύο πλευρές της Παραλιακής Οδού και περικύκλωσαν τους επίσημους καλεσμένους.

Περίπου 400-500 άτομα ήταν επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του Λευκού Πύργου και τουλάχιστον 2.000 κόσμος ήταν μπροστά στην εκκλησία Κύριλλου και Μεθόδιου. Τοποθετήθηκαν δύο κλούβες μπροστά από τους τελευταίους...

Για τουλάχιστον μία ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε καθισμένος στην θέση του στην εξέδρα κι ενώ ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του. Περίπου στις 11:30GR φανερά λυπημένος αποχώρησε από τον χώρο υπό το κλίμα έντονων αποδοκιμασιών και το ίδιο πράττουν τούτη την ώρα και τα υπόλοιπα πολιτικά στελέχη.

"Είναι μια μέρα ντροπής και δεν μπορεί μια ομάδα ανθρώπων να μην επιτρέπει να γίνει η παρέλαση. Η παρέλαση σταμάτησε από μερικές εκατοντάδες ανθρώπους, οργανωμένους πολιτικά. Με αυτά που κάνουν βλάπτουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και όλους τους αγώνες της κοινωνίας", είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα