Μπρον: Να δούμε τον Φέτελ όταν δεν θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο

Ο Ρος Μπρον πιστεύει ότι είναι πολύ πρόωρη η οποιαδήποτε σύγκριση του Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Μίκαελ Σουμάχερ, όσον αφορά το αν ο γερμανός οδηγός της Red Bull μπορεί να ξεπεράσει τα επιτεύγματα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή F1.

Ο επικεφαλής της Mercedes GP υποστήριξε, επίσης, πως η μέρα της πραγματικής κρίσης για τον Φέτελ θα έρθει όταν

βρεθεί σε ένα μονοθέσιο που δεν είναι το καλύτερο του grid.

"Για τον Σεμπάστιαν αυτό που ακολουθεί και θα είναι μια ενδιαφέρουσα φάση της καριέρας του, είναι όταν δεν θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο", τόνισε ο Μπρον.

"Ενας φανταστικός οδηγός με το καλύτερο μονοθέσιο συνιστούν έναν ανίκητο συνδυασμό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον ρόλο, την επιρροή και τη θέση του Σεμπάστιαν όταν ίσως δεν έχει το καλύτερο μονοθέσιο και όταν χρειαστεί να δημιουργήσει το καλύτερο μονοθέσιο.

"Αυτή η μέρα θα έρθει, και τότε η κατάσταση για τον Σεμπάστιαν θα είναι ακριβώς η ίδια που ήταν για τον Μίκαελ. Δηλαδή όταν έχεις κερδίσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, τι υπάρχει μετά; Ποια είναι η καινούργια πρόκληση για μένα; Ποιο είναι το κίνητρο;

"Για τον Μίκαελ το κίνητρο ήταν να πάει στην Ferrari και να την κάνει επιτυχημένη. Είμαι σίγουρος ότι ο Σεμπάστιαν θα έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωπος με αυτό, γιατί όλοι πιστεύουν ότι έχει κάνει τρομερή δουλειά, αλλά μην ξεχνάμε ότι η Red Bull είναι ένα φανταστικό μονοθέσιο. Ισως η φιλοδοξία του τον φέρει σε μια διαφορετική κατεύθυνση, ποιος ξέρει;".

Πάντως ο Μπρον πιστεύει ότι η κατάκτηση του δεύτερου σερί παγκόσμιου τίτλου θα βοηθήσει τον Φέτελ να γίνει ακόμα καλύτερος οδηγός.

"Είναι ξεκάθαρα ένα τεράστιο ταλέντο και φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο δυνατός. Φέτος όλοι έλεγαν 'περιμένετε να βρεθεί υπό πίεση και δεν θα καταφέρει', αλλά εκείνος τα καταφέρνει πολύ καλά. Και νομίζω ότι με ένα ακόμα πρωτάθλημα στο ενεργητικό του, η αυτοπεποίθησή του θα ανέβει άλλο ένα επίπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα