Από τους 500.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κανένας δεν δηλώνει ομοφυλόφιλος. Ερευνα, όμως, δηλώνει πως δεν είναι αυτή η αλήθεια...

20:00 8/9/2010 - Πηγή: Sport.gr

Ενας στους τέσσερις βρετανούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές ξέρουν προσωπικά τουλάχιστον ένα ομοφυλόφιλο παίκτη, σύμφωνα με μια έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας από τους Ελις Κάσμορ και Τζέιμι Κλέλαντ. Την ίδια ώρα, από το μισό εκατομμύριο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στον κόσμο, κανένας δεν έχει δηλώσει ανοιχτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Ο Κάσμορ, καθηγητής πολιτισμού, μίντια και αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Σταφορντσάιρ, τόνισε στο Reuters: "Από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές , το 27% προσωπικά ξέρουν ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, όμως κανένας από αυτούς (σ.σ. τους ποδοσφαιριστές) δεν έχει κάνει το βήμα να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα.

"Υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Κανένας από αυτούς δεν είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος. Φαίνεται ότι πίσω από αυτή τη μυστικότητα κρύβονται εμπορικές πιέσεις".

Αυτή η έρευνα

Keywords
Τυχαία Θέματα