Απεργία στην Ελευθεροτυπία

Χάος θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ελευθεροτυπία, με εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται στον αέρα...

Στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε την Τετάρτη (2/11) αποφασίστηκε άμεση 24ωρη απεργία, η ημερομηνία της οποίας θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

[Υπέρ της απεργίας ψήφισαν

373 εργαζομένοι, έναντι 100 που ψήφισαν επίσης υπέρ, αλλά όχι άμεσα. Διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία για να οριστεί η μέρα προκήρυξης της απεργίας]

Παράλληλα, κράτησαν ανοιχτή ημερομηνία για 48ωρη απεργία. Αυτή θα γίνει αν και εφόσον η εκδότρια, Μάνια Τεγοπούλου, ανακοινώσει το κλείσιμο της εφημερίδας, ώστε να μη χαθούν -τουλάχιστον- τα δεδουλευμένα των τριών μηνών που τους οφείλονται ήδη.

Οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (2/11), την Τρίτη (1/11) η Μάνια Τεγοπούλου πήγε στα πιεστήρια και όταν ρωτήθηκε "υπάρχει περίπτωση να πάρουμε τα δεδουλευμένα;", εκείνη απάντησε: "Δεν υπάρχει σάλιο. Γιατί δεν κάνετε απεργία; Γιατί δεν το κλείνετε το μπ...λο;"!

Στα περίπτερα με όσους μπορούν
Η κεντρική πρόταση της διευθυντικής ομάδας είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν, απλήρωτοι, όσοι εργαζόμενοι μπορούν και το επιθυμούν, όμως "χωρίς να αλλάξει η ιεραρχία", μέχρι να γίνουν νέες επαφές με τράπεζες και να αλλάξει η κυβέρνηση. Στόχος να παραμείνει στα περίπτερα η εφημερίδα.

Τα διευθυντικά στελέχη θεωρούν πως υπάρχει περιθώριο να αλλάξει η στάση των τραπεζών, και ως παράδειγμα αναφέρθηκε η Πειραιώς, η οποία μετά το σημερινό δημοσίευμα της Μ. Τεγοπούλου δέχθηκε να αποδεσμεύσει το 25% των εσόδων από το πρακτορείο διανομής εφημερίδων "Αργος".

"Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή"
Η εφημερίδα κυκλοφόρησε κανονικά την Τετάρτη (2/11) φιλοξενώντας στο εξώφυλλο ένα κείμενο - μομφή προς τον πρόεδρο της ALPHA BANK, Ι. Κωστόπουλο, ο οποίος απέρριψε την αίτηση δανείου που είχε καταθέσει η Ελευθεροτυπία.

Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε "στα μούτρα" το τηλέφωνο στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου χωρίς να δώσει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση για την απόρριψη της δανειοδότησης, παρότι μάλιστα η εφημερίδα είχε προωθήσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πουλήσει και να επαναμισθώσει το ιδιόκτητο κτίριό της στη Μίνωος 10-16.

Το κείμενο καταφέρεται εναντίον και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία γράφεται πως χθες ενημέρωσε το γενικό διευθυντή της "Χ.Κ. Τεγόπουλος" ότι κρατά μπλοκαρισμένα τα έσοδα της Ελευθεροτυπίας από τις πωλήσεις των φύλλων της μέσω του πρακτορείου "’ργος" και ότι παραδέχτηκε ότι καλύπτεται με τα μισά.

Το κείμενο καταλήγει με την εξής φράση: "Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή", δίνοντας το στίγμα για τις ώρες αγωνίας που περνούν αρκετές οικογένειες...

Keywords
Τυχαία Θέματα