Αντόνιο "El Tano" Ντε Νίγκρις (1978-2009)

Ηταν ξημέρωμα της 16ης Νοεμβρίου του 2009, όταν μεξικανός επιθετικός της ΑΕΛ, Αντόνιο Ντε Νίγκρις πέθανε σε ηλικία 31 ετών, μετά από ξαφνική αδιαθεσία. Οταν μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ήταν πια αργά...

Ο Αντόνιο "Ελ Τάνο" γεννήθηκε την πρωταπριλιά του 1978 στο Μοντερέι του Μεξικό και στην ομάδα της γενέτειράς τους έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ξεκινώντας εντυπωσιακά την πορεία του καθώς πέτυχε 31 γκολ σε 65 αγώνες από το 1999 μέχρι

το 2002. Ετσι, έκανε το άλμα με μια μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αμέρικα της Κολομβίας.

Με μια βαλίτσα στο χέρι ήταν στη σύντομη ζωή του ο Ντε Νίγκρις. Ενας πολίτης του κόσμου, καθώς αγωνίστηκε ακόμη και στην Κίνα. Μετά την Βιγιαρεάλ πήγε στην Πόλι Εχίδο και ακολούθησε η μετακίνηση στην Κολομβία (Ονσε Κάλντας), επιστροφή στο Μεξικό (Πουέμπλα, UNAM, Μοντερέϊ), Κίνα (Σαντόνγκ Λουνένγκ), Βραζιλία (Σάντος) και από το 2006 η Τουρκία.

Εκεί αγωνιζόμενος για τις Γκαζιάντεπσπορ, ’νκαρασπορ και Ανκαραγκουτσού κατέγραψε συνολικά 78 συμμετοχές και 20 γκολ και με τις εμφανίσεις του κέρδισε το 2008 την επιστροφή στην Εθνική ομάδα Ανδρών του Μεξικού με την οποία είχε κάνει ντεμπούτο το 2001. Με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του ο Ντε Νίγκρις είχε 17 επίσημα ματς και 4 γκολ.

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του στις 27/8/09, με τον Ντε Νίγκρις να αγωνίζεται σε έξι ματς για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη χωρίς να σημειώνει κάποιο γκολ.

Στο παλμαρέ του καταγράφηκε η συμμετοχή του με την Ονσε Κάλντας στον τελικό του Intercontinental Cup το 2004, ενώ ήταν και φιναλίστ του Copa Sudamericana την επόμενη σεζόν με τη μεξικάνικη Νασιονάλ. Στη διάρκεια της 10ετούς καριέρας του ο Ντε Νίγκρις αγωνίστηκε σε 12 ομάδες και 6 διαφορετικά πρωταθλήματα...

Παρά τις συνεχείς του μετακινήσεις, όμως, ο Ντε Νίγκρις δημιούργησε και οικογένεια. Η σύζυγός του Σόνια τον ακολούθησε όπου κι αν πήγε και μαζί απέκτησαν μια κορούλα, την 7χρονη πλέον, Μιράντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα