Ανετη νίκη για Αρη στο Αλεξάνδρειο

Ο Αρης δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες, έπιασε καλά επίπεδα απόδοσης και επικράτησε του Ηλυσιακού με 83-67 στο Αλεξάνδρειο. Σέρχιο Κερούς και Χρήστος Ταπούτος ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές για τους κίτρινους.

Το 13-0 και ο Κασελάκης
Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Αρη, μάλλον επιβεβαίωσε τους ρόλους που προβλεπόταν να είχαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι. Ταπούτος και Μπου Ντέιβις άρχισαν ευστοχώντας σε όλες τις προσπάθειες, ενώ ο δε Ηλυσιακός είδε να μην αποδίδει η τακτική του να περάσει τη

μπάλα στον Χολ. Κι έτσι, μετά από 2:30 λεπτά αγώνα, ο Αρης ήταν μπροστά με 13-0.

Κάπου εκεί, ο Ηλυσιακός προσπάθησε να αντιδράσει. Αν και διανύει το 21ο έτος της ηλικίας του, ο Κασελάκης είχε ώριμες αντιδράσεις, βοήθησαν αρκετά και τα επιθετικά ριμπάουντ του Νάνα και η διαφορά μειώθηκε στους 7 (17-10, 6'). Εκεί ο Αρης πήρε λύσεις από τον Κρούσιτς και οι γηπεδούχοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 9-1, επανέφεραν τη διαφορά στο +15 (26-11, 8').

Οι ρόλοι δεν άλλαξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, ούτε και η διακύμανση του σκορ. Η διαφορά διατηρήθηκε μεταξύ 8-12 πόντων, όπου ο μεν Ηλυσιακός βασίστηκε στον επιθετικό πλουραλισμό του, ο δε Αρης εισέπραξε αρκετά από τον Σέρχιο Κερούς, για να διαμορφωθεί το 46-34 (σκορ ημιχρόνου) με ένα εύστοχο σουτ δύο πόντων από τον Ταπούτο.

Τα τρίποντα του Αρη και οι βολές του Ηλυσιακού
Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, ο Αρης φρόντισε να διευρύνει τη διαφορά, αφού με βασικό άξονα την ευστοχία του έξω από τα 6,75 προηγήθηκε με 64-43 (27'). Ωστόσο, για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εισέπραξε πολλά από τους βασικούς και ελάχιστα από τους μπακ απ.

Κι έτσι ο Ηλυσιακός μείωσε τη διαφορά στα επίπεδα των 15 πόντων (66-51) στο τέλος της 3ης περιόδου και στους 13 (66-53, 31'). Ωστόσο, εκεί ο Αρης είχε Κερούς. Ο Αμερικανός έβαλε πέντε πόντους, δύο έδωσε ο Τσαλδάρης και η διαφορά επανήλθε στο +20 (73-53, 32'), δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα