Ανετα τον Ικαρο και τώρα Φενέρ!

Σε ένα από τα πολλά παιχνίδια της Α1 που δεν έχουν ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκος επικράτησε πολύ εύκολα του Ικαρου Καλλιθέας με 95-66 στο κλειστό της Γλυφάδας για την 16η αγωνιστική της Super League. Οι πράσινοι επανήλθαν με αυτόν τον τρόπο στις νίκες, μετά το σοκ από τη Ούνικς στο ΟΑΚΑ

για την Euroleague και θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ με ανεβασμένη ψυχολογία.

Από την άλλη, στο ντεμπούτο του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο του Ικαρου, οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν άσχημο πρόσωπο, όμως η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τόσο μεγάλη, που δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν τίποτα περισσότερο από μια αξιοπρεπή ήττα, κάτι που τελικά δεν τα κατάφεραν αφού ηττήθηκαν με το βαρύ 95-66.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήραν από πολύ νωρίς προβάδισμα ασφαλείας +10 πόντων (7-17 στο 6'), το οποίο κράτησαν μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου (17-27). Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το ημίχρονο να λήγει στο +20 (!) για τους πράσινους (32-52), που στο δεύτερο ημίχρονο άφησαν το πόδι από το γκάζι, εκτός από τα τελευταία λεπτά, όταν και διεκδίκησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν τους 100 πόντους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο σέρβος τεχνικός είδε τον Αλεξ Μάριτς να επανέρχεται μετά από καιρό σε καλό επίπεδο, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος δείχνει πλέον να έχει ξεπεράσει για τα καλά τον τραυματισμό που τον κράτησε καιρό εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά και του Αλέξανδρου Κυρίτση, που πήρε λεπτά συμμετοχής στο τέλος.

Ο Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Διαμαντίδη και Μπατίστ, με τον Νικ Καλάθη να αναλαμβάνει ξανά το τιμόνι των Πρωταθλητών Ευρώπης, αυτή τη φορά με επιτυχία και... ευστοχία, κόντρα βέβαια σε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας.

Οι παίκτες του Ικάρου προσπάθησαν στην έναρξη του δεύτερους μέρους να μειώσουν λίγο τη διαφορά, όμως αυτή διατηρήθηκε λίγο πάνω λίγο κάτω από τους 20 πόντους μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, όταν και οι πράσινοι λίγο έλειψε να φτάσουν τους 100 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα