Αλλαξε η τιμή της μετοχής του ΠΑΟ, αντιδράσεις από παλαιούς μετόχους &απαντήσεις από την ΠΑΕ

Εβδομάδα διοικητικών εξελίξεων ξημέρωσε στον Παναθηναϊκό, όπου αρχικά το μεσημέρι η πλευρά του Πρίγκιπα ζήτησε και πήρε επιπλέον διορία (από την ημερομηνία που υπήρχε στο MoU) μέχρι την Παρασκευή για να ολοκληρωθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος και να κατατεθούν τα 15 εκατ. ευρώ από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ έως το τέλος Νοεμβρίου. Στην συνέχεια, οι παλαιοί μέτοχοι ενημερώθηκαν πως η τιμή της μετοχής ορίστηκε στο 1,12 ευρώ από το 0,33 που είχε καθοριστεί αρχικά ύστερα από πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλο,

γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Τι απαντάνε οι άνθρωποι της ΠΑΕ...

Η ενημέρωση στους μετόχους
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας (21/11) με επίσημο έγγραφο όλους τους παλαιούς μετόχους πως έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη (23/11) για να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο λόγος της αλλαγής στην τιμή
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η τιμή της μετοχής, από 0,33 ευρώ που ήταν αρχικά η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου ανέβηκε στο 1,12 ευρώ. Αυτό, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΠΑΕ, έγινε με βάση την τιμή που ορίζει η επιτροπή της κεφαλαιοαγοράς και η οποία την δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να πέσει κάτω από το 1 ευρώ ανά μετοχή.

Αντιδράσεις από τους παλιούς
Από την πλευρά των παλαιών μετόχων διαρρεόταν μία αντίδραση, του στυλ πως "με τα νέα δεδομένα αν κάποιος από εμάς κάλυπτε την ΑΜΚ των 15 εκατ. θα γινόταν μεν μεγαλομέτοχος, αλλά δεν θα είχε αυτοδυναμία", ενώ κάποιοι πιο... επιθετικοί έκαναν λόγο για... μπλόκο της πλευράς Τζίγκερ σε πιθανή "σφήνα" της τελευταίας στιγμής (βλέπε Βγενόπουλος) για την κάλυψη των 15 εκατ. ευρώ!

Απαντήσεις από την ΠΑΕ
Αυτό που λεγόταν όμως από την ΠΑΕ είναι ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα! Προφανώς και δεν υφίσταται κάποιο "μπλόκο" από πλευράς Βαρδινογιάννη σε παλαιούς μετόχους, αφενός και αφετέρου δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κάποια διάθεση από παλαιό μέτοχο να κάνει κίνηση για να πάρει αυτός τις μετοχές του Τζίγκερ καλύπτοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ.

Εως τέλος του μήνα τελειώνει του Πρίγκιπα
Παράλληλα, η πλευρά του Πρίγκιπα ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι την Παρασκευή για να ολοκληρωθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος και κατόπιν ως τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν καταβληθεί τα 15 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ, ώστε να "κλειδώσει" το deal.

Keywords
Τυχαία Θέματα