F1: Διετές συμβόλαιο με την HRT υπέγραψε ο ντε λα Ρόσα

Ο Πέντρο ντε λα Ρόσα υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την HRT για να πραγματοποιήσει την επιστροφή του στους αγώνες F1 το 2012, έπειτα από έναν χρόνο εκτός.

Φέτος, ο 40χρονος ισπανός οδηγός είχε ρόλο δοκιμαστή στην McLaren, ενώ συμμετείχε σε ένα GP με την παλιά του ομάδα, Sauber, αντικαθιστώντας τον τραυματία Σέρχιο Πέρες στον Καναδά.

"Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό

βήμα για την αγωνιστική καριέρα μου", είπε ο ντε λα Ρόσα για την επικείμενη συνεργασία του με την HRT.

"Αυτή η απόφαση ήρθε έπειτα από πολλή σκέψη. Είμαι σε μια πολύ καλή φάση της ζωής μου όσον αφορά την ωριμότητα και αισθάνομαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση, η οποία αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για μένα.

"Στην απόφαση να γίνω μέρος αυτού του πρότζεκτ, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τρεις παράγοντες: η επιθυμία μου να επιστρέψω στην ενεργό αγωνιστική δράση, το γεγονός ότι η HRT είναι μια ισπανική ομάδα και η γνωριμία με τους ανθρώπους που ηγούνται αυτής της προσπάθειας.

"Είμαι εδώ για να δουλέψω σκληρά, με σεμνότητα και ταπεινότητα, αποδεχόμενος το πού βρισκόμαστε τώρα, αλλά έχοντας στο μυαλό πού θέλουμε να είμαστε σε δύο χρόνια από τώρα".

Ο ντε λα Ρόσα δεν παρέλειψε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην McLaren, στην οποία είχε δουλέψει στο μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 2000 ως τρίτος οδηγός, πέρα από τη φετινή τους συνεργασία.

"Δεν μπορώ να ξεχάσω να ευχαριστήσω την McLaren που μου επέτρεψε με κάνω αυτό το βήμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα οκτώ σεζόν μαζί της, μεγαλώνοντας ως οδηγός και ως άνθρωπος. Χωρίς αυτήν δεν θα ήμουν εδώ σήμερα".

Ο ντε λα Ρόσα αναμένεται να πάρει τη θέση του νεαρού αυστραλού Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος αγωνίστηκε με την HRT στο δεύτερο μισό του 2011 ως δανεικός από την Red Bull.

Ο ισπανός έχει τρέξει σε συνολικά 88 GP στην καριέρα του, ξεκινώντας με την Arrows το 1999. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Jaguar, για να ακολουθήσει ο ρόλος δοκιμαστή στην McLaren, με την οποία πήρε μέρος σε αρκετούς αγώνες ως προσωρινός αντικαταστάτης.

Το 2010 επέστρεψε σε μια φουλ-τάιμ αγωνιστική θέση, με την Sauber, αλλά απομακρύνθηκε από την ομάδα πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν.

Στην καριέρα του έχει πάρει συνολικά 35 βαθμούς, με κορυφαίο αποτέλεσμα τη δεύτερη θέση στην Ουγγαρία το 2006 με την McLaren, έχοντας αντικαταστήσει τότε τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια για τους τελευταίους οκτώ αγώνες της σεζόν, μετά την μεταπήδηση του κολομβιανού στο αμερικανικό NASCAR.

Keywords
Τυχαία Θέματα