Αλεξανδρής: Θέλουμε ψηλό

Ο Αρης πέτυχε τη πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής περιμένει από την ομάδα του ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης κάτω από τη ρακέτα, ενώ ο προπονητής του Ικαρου, Αρης Λυκογιάννης, αναφέρθηκε στα πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ των παικτών του.

"Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και την προσπάθεια που γίνεται στις προπονήσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έρθει η ανάκαμψη. Κι όταν φθάσουμε στο

σημείο να είμαστε όπως στις προπονήσεις, θα έχουμε καλή συνέχεια. Στο παιχνίδι, είδατε ότι μας σημαδεύουν κάτω από τα καλάθια, γιατί δεν έχουμε τον ψηλό που θα θέλαμε. Και είμαστε ακόμη εν αναμονή του ψηλού. Του Μπόγρη δεν έχει τελειώσει, ενώ ένα άλλο θέμα ενός έλληνα (σ. σ. Σκορδίλης) επίσης είναι σε εκκρεμότητα.

Ο λόγος που είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας είναι ότι εκτός της μαχητικότητας, προσπαθήσαμε να έχουμε ομαδικό πνεύμα και φαίνεται από τις 17 ασίστ", είπε και ρωτήθηκε για τον αγώνα της Τρίτης με την Ρουμπούτις:

"Δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Κάποιες φορές μπορεί να με βλέπετε εκτός εαυτού, όταν βλέπω ότι κάποια πράγματα πάνω στα οποία δουλέψαμε δεν μας βγήκαν. Η Ρουμπούτις είναι μια γρήγορη ομάδα, επιχειρεί πολλά μακρινά σουτ στη διάρκεια ενός αγώνα, είναι σκληρή και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή".

Ρωτήθηκε για το κατά πόσο ο Αρης ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Τρίτης απέναντι στη Νίμπουργκ. "Με τη Νίμπουργκ παίξαμε καλύτερα κι ας χάσαμε. Γιατί μιλάμε για μια άλλη ομάδα. Η Νίμπουργκ είναι ομάδα Ευρωλίγκα και δεν έχει σχέση αυτό το παιχνίδι - το σημερινό δηλαδή - με αυτό που πέρασε. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Ικαρο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια", είπε.

Ο προπονητής του Ικαρού, Αρης Λυκογιάννης, υποστήριξε ότι "δύο ήταν τα σημεία που έκριναν το παιχνίδι. Πρώτον, ενώ το ματς είναι 29-25 κι έχουμε καλό ρυθμό, χάνουμε δύο διαδοχικούς αιφνιδιασμούς και από εκείνο το σημείο και μετά πάμε στο -10 σε ένα λεπτό. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι παίρνουμε σουτ από καλές προϋποθέσεις - και μιλάω για τα τρίποντα γιατί σε όλους τους άλλους στατιστικούς τομείς είμαστε καλύτεροι - αλλά δεν τα βάζουμε. Και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο. Σε αντίθεση με τον Αρη που είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας για την κρισιμότητα του αγώνα. Και μάλιστα έπαιρνε τρίποντα από παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είμαστε συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε. Η ευστοχία είναι συνδυασμός ρυθμού και ικανότητας. Εγώ θα προβληματιζόμουν αν δεν δημιουργούσαμε τις προϋποθέσεις. Πρέπει να βάλουμε τα σουτ, γιατί θεωρώ ότι έχουμε σουτέρ στην ομάδα. Αντιθέτως, δουλέψαμε για τον Μπέινς και πήραμε αυτά που θέλαμε από τον συγκεκριμένο παίκτη μέσα στο καλάθι. Είχε 70% στα δίποντα. Κάποια στιγμή, εκεί που έκλεισε η άμυνα του Αρη, έπρεπε να βάλουμε τουλάχιστον δύο σουτ".

Ο Λάζαρος Αγαδάκος ήταν μεν στη συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν ήθελε να μιλήσει για το παιχνίδι. "Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη πρώτη νίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα