WRC: Στην Ford ο Π. Σόλμπεργκ για το 2012

Τον Πέτερ Σόλμπεργκ επέλεξαν ως αντικαταστάτη του Μίκο Χίρβονεν για τη σεζόν 2012 οι άνθρωποι της Ford, μια συμφωνία που ανακοινώθηκε επίσημα την Πέμπτη (15/12).

Παράλληλα η εταιρία επιβεβαίωσε την παραμονή της στο WRC για τα επόμενα δύο χρόνια, συνεχίζοντας τη συνεργασία της με την M-Sport, η οποία τρέχει το πρόγραμμά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 1997.

Ο Σόλμπεργκ υπέγραψε για έναν χρόνο

και θα πάρει τη θέση του team mate του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, που είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Μίκο Χίρβονεν για την Citroen.

Η τελευταία φορά που ο 37χρονος νορβηγός είχε οδηγήσει για την Ford, ήταν το 2000 στην Φινλανδία. Το 2003 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Subaru, ενώ τα τελευταία χρόνια οδηγούσε αγωνιστικά της Citroen με τη δική του ομάδα.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ford Europe, Τζέραρντ Κουίν, δήλωσε: "Η προσθήκη του Πέτερ Σόλμπεργκ στην ομάδα φέρνει έναν από τους πιο έμπειρους και θεαματικούς οδηγούς πίσω στην ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του στο κορυφαίο επίπεδο.

"Ο ένας παγκόσμιος τίτλος και οι 13 νίκες σε ράλι αποτελούν παρακαταθήκη των ικανοτήτων του και η τεράστια πείρα του θα είναι πολύ χρήσιμη".

Η τελευταία νίκη του Σόλμπεργκ στο WRC είναι στο Ράλι Μ. Βρετανίας το 2005.

Keywords
Τυχαία Θέματα