WRC: Η Citroen ανακοίνωσε τον Χίρβονεν για δύο χρόνια, στη θέση του Οζιέ

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι για τον φετινό τίτλο του WRC θα είναι από του χρόνου team mates στην Citroen, καθώς ο Μίκο Χίρβονεν υπέγραψε συμβόλαιο με τον γαλλικό κατασκευαστή για να πάρει τη θέση του Σεμπαστιάν Οζιέ το 2012.

Ο 31χρονος φινλανδός συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Ford από το 2003, έχοντας

πανηγυρίσει 14 νίκες μαζί της.

Διεκδίκησε τον τίτλο δύο φορές στον τελευταίο αγώνα της σεζόν τα τελευταία τρία χρόνια (το 2009 και φέτος), αλλά τον έχασε και τις δύο από τον Σεμπαστιέν Λοέμπ.

Από του χρόνου, όμως, θα βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, με την Citroen να ανακοινώνει την Τετάρτη (16/11) τη συμφωνία της με τον Χίρβονεν μέχρι και το 2013.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Μίκο Χίρβονεν και τον [συνοδηγό του] Γιάρμο Λέχτινεν", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

"Ηταν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους μας τα τελευταία χρόνια και ατενίζουμε με αισιοδοξία τη μελλοντική συνεργασία μας. Ο Μίκο είναι ένας ταλαντούχος οδηγός και η σταθερότητά του θα είναι μια μεγάλη βοήθεια στη μάχη για τη διατήρηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών".

Οσο για τον Οζιέ, ο γάλλος αναμένεται να ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία με τον Χίρβονεν, αντικαθιστώντας τον στην εργοστασιακή ομάδα της Ford ως ο νέος ομόσταβλος του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα