Pregame: ΑΕΚ - Ολυμπιακός (20:30GR)

Την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -μαζί με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο- μοιράζονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός (έχουν παιχνίδι λιγότερο οι ερυθρόλευκοι), που τίθονται αντιμέτωποι το βράδυ του Σαββάτου (20:30GR) στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Super League, στο

πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής σεζόν.

Οι γηπεδούχοι κιτρινόμαυροι έχουν μέχρι στιγμής μόλις ένα παιχνίδι στην έδρα τους, τη νίκη 1-0 επί του Εργοτέλη, ενώ στη συνέχεια έδωσαν τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, με απολογισμό δύο νίκες (σε Ξάνθη και Νέα Σμύρνη) και μία ήττα (στην Τούμπα).

Κόντρα στον Ολυμπιακό θα ντεμπουτάρει στον πάγκο ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο έλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους υγιείς ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι είναι οι εξής:

Αραμπατζής, Μοσχονάς, Γεωργέας, Κοντοές, Δέλλας, Κάλα, Μανωλάς, Καράμπελας, Λαγός, Μάκος, Βάργκας, Γκέντσογλου, Καφές, Γκερέιρο, Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Μπερνς, Σιαλμάς, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος και Μπέλεκ.

Σύμφωνα με τα όσα έδειξε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Κωστένογλου, η Ενωση θα αγωνιστεί με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα είναι ο Γεωργέας δεξιά, ο Καράμπελας (ή ο Κοντοές) αριστερά και ο Μανωλάς με τον Κάλα στο κέντρο (εκτός και αν χρησιμοποιηθεί ο μέχρι πρόσφατα τραυματίας Δέλλας).

Στα χαφ θα βρίσκονται οι Μάκος, Βάργκας και Λαγός, ενώ στην επίθεση θα πάρουν θέση ο Λυμπερόπουλος στην κορυφή με τους Λεονάρντο και Γκούντγιονσεν στα άκρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός μετράει μόνο νίκες μέχρι στιγμής (3/3) και θέλει στο ΟΑΚΑ να διατηρήσει απόλυτο της συγκομιδής του. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει, όμως, στο μυαλό του και το ματς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Champions League και αυτό μπορεί να παίξει το ρόλο του σε ό,τι έχει να κάνει με τον καταρτισμό της ενδεκάδας των ερυθρολεύκων.

Στην αποστολή των Πρωταθλητών δεν βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης κι έτσι -απόντος και του τραυματία Τοροσίδη-, ο Μοντεστό θα είναι αυτός που θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα δύο είναι τα ερωτηματικά στην 11άδα του Ολυμπιακού, αφού ο Βαλβέρδε έχει φωτογραφήσει τις προηγούμενες μέρες τις σκέψεις του. Το πρώτο είναι η χρησιμοποίηση ή όχι του Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, με τη λογική να λέει πως ο σουηδός θα ξεκουραστεί ενόψει Champions League και τα δύο στόπερ θα είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο, έχοντας τον Χολέμπας αριστερά και τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια.

Το δεύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με τους Αμπντούν και Μακούν. Αν προτιμηθεί ο αλγερινός, τότε θα αναλάβει τη δεξιά πτέρυγα, ο Μιραλάς την αριστερή και ο Τζιμπούρ θα είναι στην κορυφή. Ο Φουτέρ θα επιστρέψει στη φυσική του θέση και το δίδυμο των χαφ θα είναι οι Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα. Αν ο Βαλβέρδε επιλέξει τον Μακούν, τότε αυτός θα είναι δίπλα στον Ορμπάιθ, ο Ιμπαγάσα θα παίξει ως επιτελικός και ο Φουστέρ θα καλύψει το δεξί άκρο.

Από εκεί και πέρα, αξία έχει η συμμετοχή του Φετφατζίδη στην ερυθρόλευκη αποστολή, κάτι που συμβαίνει για πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα