Μπάτον: Η νιίκη θα κριθεί μεταξύ της McLaren και της Red Bull

Ο Τζένσον Μπάτον δεν δίνει ελπίδες στην Ferrari να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα της Ν. Κορέας, λέγοντας ότι οι θέσεις του βάθρου θα παιχτούν ανάμεσα στη δική του McLaren και στην Red Bull.

Αυτές οι δύο ομάδες πήραν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Μπάτον να είναι τρίτος. Την ίδια στιγμή οι Φελίπε

Μάσα και Φερνάντο Αλόνσο έμεναν στις θέσεις 5 και 6, χωρίς να δείχνουν ικανοί να απειλήσουν για κάτι παραπάνω.

Ο Μπάτον πιστεύει ότι η εικόνα αυτή δεν θα αλλάξει στην κούρσα, αν και παραδέχτηκε πως υπάρχει ένα ερωτηματικό με τις στρατηγικές, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα όσον αφορά τον ρυθμό φθοράς των ελαστικών με υψηλό φορτίο καυσίμου.

"Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή θέση αυτή τη στιγμή ως ομάδα και ως μονοθέσιο", είπε ο βρετανός, νικητής του αγώνα της περασμένης εβδομάδας στην Σουζούκα.

"Δεν ξέρω πώς θα πάει ο αγώνας αύριο, αλλά νομίζω ότι θα είναι μεταξύ ημών και των Red Bull. Δεν πιστεύω ότι η Ferrari θα έχει τη σταθερότητα στον ρυθμό αγώνα που απαιτείται".

Σε ό,τι αφορά τη δική του επίδοση στις κατατακτήριες, ο Μπάτον τόνισε: "Ολοι θέλουμε να είμαστε στην pole position, και συγχαρητήρια στον Λιούις που τα κατάφερε.

"Εγώ είμαι αρκετά χαρούμενος και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα από την τρίτη θέση. Δεν έχουμε ιδέα σε ό,τι αφορά τον ρυθμό φθορά των ελαστικών με πολλά καύσιμα, οπότε αυτό θα είναι μία ακόμα πρόκληση για αύριο.

"Ξέρουμε ότι τα λάστιχα έχουν μικρή διάρκεια ζωής εδώ και αν μπορείς να κάνεις τη διαφορά προσέχοντάς τα λίγο παραπάνω, θα το μάθουμε αύριο".

Keywords
Τυχαία Θέματα