Mόρας στο sport.gr: Επαφή, όχι πρόταση

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, βρίσκεται στο στόχαστρο ελληνικών ομάδων. Σε αυτή που διανύουμε, το πιο έντονο ενδιαφέρον έδειξε ο Παναθηναϊκός. Ο Βαγγέλης Μόρας, όμως, εδώ και χρόνια επιμένει να παραμένει εκτός συνόρων.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έκανε μια μεγάλη επιστροφή, αλλά όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Καμπιονάτο, στο οποίο με τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Μπολόνια, το νιώθει πια σαν δικό του. Τώρα, λοιπόν, που τελείωσε το θέμα της μεταγραφής του, ξεκαθαρίζει μέσω του Sport.gr

τι ακριβώς συνέβη με τον Παναθηναϊκό όλο αυτό το διάστημα.

Παραδέχτηκε ότι υπήρξε επαφή, αλλά τόνισε ότι δεν υπήρξε επίσημη πρόταση από τους πράσινους. Επιμένει ότι προτεραιότητά του είναι το εξωτερικό, εύχεται μάλιστα να ολοκληρώσει μακριά από την πατρίδα την καριέρα του, ωστόσο, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του με την Τσεζένα έχει διάρκεια έξι μηνών, δεν κλείνει την πόρτα στις ελληνικές ομάδες για το καλοκαίρι. "Αν έρθει πρόταση, είτε από τον Παναθηναϊκό είτε από άλλη μεγάλη ομάδα, θα την σκεφτώ".

Πλέον, ο Μόρας συγκεντρώνεται στη νέα του ομάδα, με πρώτο στόχο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, αφού στη Σουόνσι δεν πήρε ευκαιρίες. Και ασφαλώς, με απώτερο σκοπό να πείσει τον Φερνάντο Σάντος με την αγωνιστική του παρουσία, το καλοκαίρι να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της Εθνικής για το Euro.

- Πώς προέκυψε η μεταγραφή στην Τσεζένα;

"Είχα πάρει απόφαση ότι θα αποχωρήσω από την Σουόνσι. Είχα μιλήσει από τον Δεκέμβριο και είχα πει ότι δεν επιθυμώ να μείνω. Το ίδιο ίσχυε και από την πλευρά της Σουόνσι και έτσι λύσαμε τη συνεργασία μας. Εψαξα στις αγορές και το να επιστρέψω στην Ιταλία ήταν για εμένα η καλύτερη επιλογή. Δεν με απασχολεί ότι αυτή τη στιγμή η Τσεζένα είναι προτελευταία. Γνωρίζω την πίεση, το έχω ζήσει αυτό και με την Μπολόνια. Υπέγραψα για έξι μήνες και πλέον, στόχος μου είναι να αγωνιστώ και να ανέβω και ψυχολογικά".

- Νιώθεις σαν να επέστρεψες σπίτι σου, μετά από τόσα χρόνια στο Καμπιονάτο;

"Ναι, το πιστεύω αυτό. Μετά από τέσσερα χρόνια στην Μπολόνια, νιώθω το Καμπιονάτο σαν το δικό μου πρωτάθλημα και την Ιταλία ως τη χώρα στην οποία μπορώ να ζήσω καλά με την οικογένειά μου. Επίσης, είναι θετικό ότι βρίσκομαι και πάλι κοντά στην Μπολόνια, σε μια περιοχή, την Εμίλια – Ρομάνια, η οποία μου αρέσει και έχω περάσει πολύ όμορφα. Δεν θα με δυσκολέψει η προσαρμογή. Είναι καλό ότι ο προπονητής της Τσεζένα, ο Ντανιέλε Αριγκόνι, είναι γνωστός μου, από την πρώτη μου χρονιά στην Μπολόνια".

- Από την Σουόνσι και την Πρέμιερ Λιγκ, έφυγες τελικά πολύ σύντομα. Τι δεν πήγε καλά;

"Δεν μου αρέσει να δικαιολογούμαι. Όμως, το παράπονό μου είναι ότι δεν πήρ ευκαιρίες για να αγωνιστώ. Σίγουρα, κάπου φταίω κι εγώ. Ωστόσο, μία ευκαιρία την δικαιούμουν, για να δείξω αν μπορούσα να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ. Πλέον, δεν έχει σημασία, το ξεχνάω, δεν κοιτάω πίσω και συγκεντρώνομαι στη νέα μου ομάδα".

- Το όνομά σου Β«έπαιξεΒ» και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο και στην Ελλάδα. Αυτή

Keywords
Τυχαία Θέματα