GP Ινδίας: Ο Μάσα ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (28/10)

Ενθαρρυντικό ρυθμό έδειξε η Ferrari στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Ινδίας που έγιναν την Παρασκευή (28/10), με τον Φελίπε Μάσα να γράφει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας.

Το πρωί ο βραζιλιάνος ήταν έβδομος στην κατάταξη, αλλά στην απογευματινή περίοδο πήρε την κορυφή, χάρη σε έναν γύρο στο 1:25.706.

Λιγότερο από ένα δέκατο πιο αργός ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Red Bull, στην δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη 3άδα

έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο με την άλλη Ferrari. Ο ισπανός αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον κινητήρα στο πρώτο σκέλος, με αποτέλεσμα να κάνει μόνο τέσσερις γύρους, όπως ανέκαμψε στη δεύτερη περίοδο για να πάρει την τρίτη θέση, 0,224" πίσω από τον team mate του.

Τέταρτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα πάει αύριο στις κατατακτήριες με μια ποινή τριών θέσεων στο grid, την οποία δέχτηκε στο πρωινό session επειδή αγνόησε τις κίτρινες σημαίες στη στροφή 16, στον γύρο που του είχε χαρίσει την κορυφή.

Ο άλλος οδηγός της Red Bull, Μαρκ Ουέμπερ, χώρισε τις δύο McLaren, καθώς ήταν πέμπτος ταχύτερος μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον.

Πολύ καλή παρουσία είχαν οι δύο Force India που αγωνίζονται εντός έδρας. Ο Αντριαν Σούτιλ πήρε την έβδομη θέση και ο Πολ ντι Ρέστα την ένατη, έχοντας ανάμεσά τους την Renault του Μπρούνο Σένα. Ο Σεμπαστιάν Μπουεμί της Toro Rosso συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Αυτές που απογοήτευσαν ήταν οι Mercedes, οι οποίες βρέθηκαν πολύ πιο πίσω από το συνηθισμένο στη δεύτερη περίοδο: ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν 19ος και ο Μίκαελ Σουμάχερ 21ος. Το πιθανότερο είναι οι δύο γερμανοί να έτρεξαν αποκλειστικά με βαρύ φορτίο καυσίμου, καθώς το πρωί ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, έχοντας μπει αμφότεροι στην κορυφαία 10άδα.

Ατυχήματα είχαν ο Χάιμε Αλγκουερσουάρι το πρωί και οι Πάστορ Μαλαντονάντο και Ζερόν ντ' Αμπρόσιο το απόγευμα, ενώ η Ferrari φάνηκε να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα δόνησης στο μονοθέσιό της, του οποίου η εμπρός αεροτομή ερχόταν σε επαφή με την άσφαλτο σε ορισμένα σημεία της πίστας και έβγαζε σπίθες.

Keywords
Τυχαία Θέματα