GP Αυστραλίας: Νικητής και πρωταθλητής ο Κέισι Στόνερ (Honda)

Σε πάρτι γενεθλίων μετέτρεψε ο Κέισι Στόνερ τον φετινό αγώνα στο Φίλιπ Αϊλαντ , συνδυάζοντας την κατάκτηση της νίκης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μπροστά στους συμπατριώτες του με την εξασφάλιση του φετινού τίτλου MotoGP, την ημέρα που συμπλήρωσε τα 26 του χρόνια.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος στην μεγάλη κατηγορία για τον αυστραλό αναβάτη της Honda, έπειται από εκείνον που είχε πάρει το 2007 με την Ducati.

Εχοντας

γράψει τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών και στις κατατακτήριες, ο Στόνερ ήταν έτσι κι αλλιώς το μεγάλο φαβορί για τη νίκη - όμως για να έκανε δικό του το στέμμα από αυτόν τον αγώνα, χρειαζόταν και τον Χόρχε Λορένθο να μην είναι στο βάθρο των νικητών.

Τελικά η τύχη χαμογέλασε στον αυστραλό, καθώς ο Λορένθο τραυματίστηκε σε μια πτώση στο warm-up και δεν πήρε καν μέρος στην κούρσα.

Ο Στόνερ δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κρατήθηκε πρώτος στην εκκίνηση και έφτιαξε γρήγορα μια αρκετά μεγάλη διαφορά μπροστά, την οποία διατήρησε μέχρι τέλους για να πανηγυρίσει μια νίκη που ισοδυναμούσε με τίτλο.

Ο μοναδικός του αντίπαλος ήταν ο καιρός, καθώς προς το μέσον της κούρσας έπεσαν κάποιες ψιχάλες βροχής, οι οποίες εντάθηκαν στους τελευταίους γύρους. Ο 26χρονος αναβάτης τελικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, σε αντίθεση άλλους αναβάτες που δεν κατάφεραν να κρατηθούν πάνω στις μοτοσικλέτες του, μεταξύ των οποίων ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Αλβαρο Μπαουτίστα.

Για τον Ρόσι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εγκατάλειψη και ήρθε 14 γύρους πριν από το τέλος, σε προσπάθεια να περάσει τον Μπαουτίστα για την πέμπτη θέση. Την ίδια τύχη είχε ο ισπανός τρεις γύρους πριν από τον τερματισμό.

Δεύτερος τερμάτισε ο Μάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο στο τέλος. Οταν δυνάμωσε το ψιλόβροχο αναγκάστηκε να κόψει πολύ τον ρυθμό του και να επιτρέψει στον ιταλό να περάσει μπροστά, όμως κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του στη συνέχεια και να την κρατήσει ως τον τερματισμό.

Ο Ντάνι Πεντρόσα ολοκλήρωσε το πανηγυρικό 1-2-3-4 της Honda, ενώ η πέμπτη θέση πήγε τελικά στον Κόλιν Εντουαρντς της Tech 3 Yamaha.

Keywords
Τυχαία Θέματα