GP Αμπου Ντάμπι: Η παρουσίαση του αγώνα

Ο 18ος και προτελευταίος αγώνας F1 για τη φετινή σεζόν διεξάγεται στη Γιας Μαρίνα του Αμπου Ντάμπι, στο τέλος αυτής της εβδομάδας (11-13/11).

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, το GP Αμπου Ντάμπι φέτος δεν κλείνει την αυλαία του πρωταθλήματος, καθώς ακολουθεί η Βραζιλία σε δύο εβδομάδες.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είχε πάει πέρυσι στη Γιας Μαρίνα ως αουτσάιντερ για τον τίτλο, τον οποίο τελικά κατέκτησε χάρη στη δική του νίκη σε συνδυασμό με την έβδομη θέση του Φερνάντο Αλόνσο.

Ομως πηγαίνοντας στον φετινό αγώνα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τον γερμανό οδηγό της

Red Bull, καθώς έχει ήδη εδώ και καιρό εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Μοιραία το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στα ρεκόρ που κυνηγάει ο Φέτελ, δηλαδή αυτό των περισσότερων νικών και αυτό των περισσότερων pole position όσον αφορά μία σεζόν. Εφόσον έχει 100% επιτυχία ως το τέλος της σεζόν, θα καταφέρει να ισοφαρίσει το πρώτο και να καταρρίψει το τελευταίο.

Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος βρίσκεται ο Τζένσον Μπάτον της McLaren, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari. Ο ισπανός βρίσκεται 13 βαθμούς μακριά του αυτή τη στιγμή, ενώ ο άλλος οδηγός της Red Bull, Μαρκ Ουέμπερ, είναι άλλους 6 βαθμούς πίσω.

Δύο ομάδες ετοιμάζονται να δώσουν την ευκαιρία σε πρωτοεμφανιζόμενους πιλότους να δείξουν τι αξίζουν με ένα μονοθέσιο F1, οδηγώντας στο πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής (11/11). Η μία είναι η Toro Rosso με τον γάλλο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ και η άλλη η Virgin με τον καναδό Ρόμπερτ Γουίκενς.

Λάστιχα
Η Pirelli επέλεξε τη μέση και τη μαλακή γόμα για αυτό το αγωνιστικό τριήμερο, ενώ θα δώσει στις ομάδες δύο επιπλέον σετ ενός πειραματικού μαλακού ελαστικού, προς χρήση αποκλειστικά στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

DRS
Υψηλές προσδοκίες όσον αφορά το θέαμα δημιουργεί ο ορισμός δύο ανεξάρτητων ζωνών DRS. Η πρώτη θα είναι στη μεγάλη πίσω ευθεία, με το σημείο εντοπισμού της λίγο πριν από την φουρκέτα της στροφής 7. Η δεύτερη είναι στην ευθεία που καταλήγει στο σύμπλεγμα στροφών 11, 12 και 13, με το δικό της σημείο εντοπισμού να βρίσκεται αμέσως μετά την έξοδο από την στροφή 9.

Καιρός
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο, με μερική συννεφιά και θερμοκρασίες αέρα στην περιοχή των 28 βαθμών Κελσίου. Πιθανότητα βροχής υπάρχει μόνο για την Παρασκευή.

Λίγα λόγια για την πίστα
Το εντυπωσιακό σιρκουί είναι χτισμένο στο τεχνητό νησί Γιας, ανοιχτά της ανατολικής ακτής της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2007 και για την αποπεράτωση των εργασιών συνέβαλλαν 14.000 άνθρωποι.

Η πίστα περνάει γύρω από τη μαρίνα του νησιού και το επιβλητικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που υπάρχει εκεί. Είναι σχεδιασμένη από τον Χέρμαν Τίλκε, διαθέτει 21 στροφές, όπως και τη δεύτερη μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος, μήκους 1,2 χιλιομέτρων (τη μεγαλύτερη έχει η Σανγκάι).

Ο αγώνας στο Αμπου Ντάμπι είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα