F1: Συζητήσεις με την Lotus Renault για ρόλο δοκιμαστή έχει η ντε Βιλότα

Η ισπανίδα οδηγός Μαρία ντε Βιλότα υποστήριξε ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Lotus Renault για να αναλάβει ρόλο δοκιμαστή της την επόμενη σεζόν στην F1.

"Εχουμε όλα τα κομμάτια, το μόνο που μένει είναι να τα βάλουμε όλα μαζί κατά τη διάρκεια μιας ημέρας απλών διαπραγματεύσεων", δήλωσε η ντε Βιλότα στο Europa Press.

"Υπάρχουν πολλές γυναίκες που μπορούν να οδηγήσουν, και άρα είναι σημαντικό να προσπαθήσω να

ανοίξω τον δρόμο στους άλλους να δουν ότι δεν είναι κάτι τόσο αφύσικο".

Η 31χρονη οδηγός, η οποία έχει συμμετάσχει στο πρωτάθλημα μονοθεσίων Superleague Formula κατά το παρελθόν, πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις με την Lotus Renault αφορούν ρόλο τρίτου οδηγού που θα παίρνει μέρος σε ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, και πως ο μεγάλος της στόχος είναι να βρεθεί στο grid της F1 το 2013.

Η ντε Βιλότα έχει ήδη οδηγήσει ένα μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας, κάνοντας δοκιμές με μια Renault R29 τον περασμένο Αύγουστο στην γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

Στο παρελθόν, μόλις πέντε είναι οι γυναίκες οδηγοί που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους στην F1, με πιο επιτυχημένη απ' όλες την ιταλίδα Λέλα Λομπάρντι, η οποία συμμετείχε σε 12 αγώνες τη διετία 1975-1976, σκοράροντας μάλιστα μισό βαθμό στο ισπανικό GP του 1975.

Keywords
Τυχαία Θέματα