F1: Συντηρητικές οι επιλογές ελαστικών της Pirelli για το GP Ινδίας

Ο Πολ Χέμπερι παραδέχτηκε ότι η προσέγγιση της Pirelli όσον αφορά τις επιλογές ελαστικών είναι επιφυλακτική για το GP Ινδίας, επειδή δεν έχει στη διάθεσή της δεδομένα από την πίστα Μπουντ.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της F1 επέλεξε τη μαλακή γόμα και τη σκληρή, η οποία πρόκειται χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το ισπανικό GP τον περασμένο Μάιο.

"Προτιμήσαμε επίτηδες μια συντηρητική προσέγγιση, επιλέγοντας το σκληρό λάστιχο μαζί με το μαλακό, γιατί σε ένα ολοκαίνουργιο σιρκουί

δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποιες συνθήκες θα συναντήσεις στον αγώνα", τόνισε ο Χέμπερι, διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli.

"Αλλά οικοδομήσαμε την κατανομή με τέτοιο τρόπο, που πιστεύουμε ότι οι ομάδες θα τρέξουν περισσότερο με τα μαλακά λάστιχα, ιδιαίτερα επειδή φέρνουμε ένα επιπλέον σετ αυτής της γόμας για την Παρασκευή".

Οι εκτιμήσεις των περισσότερων είναι ότι οι δύο γόμες θα έχουν πολύ μεγάλη διαφορά σε απόδοση μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει πως οι ομάδες θα διαμορφώσουν τις στρατηγικές τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση του σκληρού λάστιχου.

Για παράδειγμα ο οδηγός της HRT, Ναράιν Καρθικέγιαν, δήλωσε: "Η διαφορά στο γυρολόγιο μεταξύ των σκληρών και των μαλακών ελαστικών πρόκειται να είναι τεράστια, ίσως πάνω από δύο δευτερόλεπτα.

"Θα περίμενα τις ομάδες να χρησιμοποιήσουν το σκληρό λάστιχο όσο το δυνατόν λιγότερο, ίσως σε ένα μικρό stint στο τέλος του αγώνα.

"Τα οφέλη σε γυρολόγιο της μαλακής γόμας λογικά θα υπερβαίνουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής της, καθώς η επιφάνεια της πίστας δεν είναι τόσο τραχιά και οι θερμοκρασίες οδοστρώματος αναμένεται να μην ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε όλο το τριήμερο.

"Το μακρύ pit-lane θα παίξει, επίσης, ρόλο στη στρατηγική, με τις ομάδες να βγάζουν την κούρσα με όσο το δυνατόν λιγότερα pit-stop".

Keywords
Τυχαία Θέματα