F1: Προσέλαβε Χαμασίμα η Ferrari

Η Ferrari ήρθε σε συμφωνία με τον Χιροχίντε Χαμασίμα, τον πρώην επικεφαλής του προγράμματος F1 της Bridgestone, σε μια προσπάθεια να επιλύσει τα θέματα που έχει με τα λάστιχα.

Ο Χαμασίμα θα εργάζεται κάτω από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Πατ Φράι, με κύρια αρμοδιότητα να βελτιώσει τη συνεργασία του κόκκινου μονοθεσίου με τα λάστιχα της Pirelli.

Ο επικεφαλής της Scuderia,

Στέφανο Ντομενικάλι, τόνισε για την πρόσληψη του ιάπωνα: "Υπήρχε ένα πρόβλημα με τα λάστιχα πέρυσι υπό κάποιες συνθήκες, και ο στόχος είναι να πάρουμε σημαντική βοήθεια από πλευράς του. Θα είναι μια αναφορά για μας και περιμένουμε μια σημαντική συνεισφορά από εκείνον.

"Ξέρει τον κόσμο των ελαστικών. Η γνώση του είναι θεμελιώδους αξίας και εκμεταλλευτήκαμε αυτή την ευκαιρία για να ενδυναμώσουμε την κατανόησή μας σε αυτόν τον τομέα".

Με το περσινό μονοθέσιο της Ferrari, οι Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα είχαν δυσκολίες στο να πάρουν το μέγιστο της απόδοσης των ελαστικών, ειδικά για τις πιο σκληρές γόμες.

Ο Χαμασίμα επέβλεπε την εξέλιξη των ελαστικών της Bridgestone για την F1 ως και το 2010, όταν η ιαπωνική εταιρία έφυγε από το πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι δούλεψε στο MotoGP.

Keywords
Τυχαία Θέματα