Dakar: Σε θέση ισχύος ο Πετερανσέλ

Τα προβλήματα που χτύπησαν τον Ρόμπι Γκόρντον στην 10η ειδική του ράλι Dakar, ξεκαθάρισαν σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα όσον αφορά τη νίκη υπέρ του πρωτοπόρου της κατάταξης Στεφάν Πετερανσέλ.

Ο Γκόρντον είχε μειώσει στα 5,5 λεπτά την απόστασή του από τον γάλλο, όμως στη διαδρομή από το Ικίκε στην Αρίκα βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε το εμπρός αριστερό μέρος του Hummer του, με αποτέλεσμα να χάσει 11 λεπτά.

Αυτή η αναποδιά ήρθε κατά τη διάρκεια

μιας απευθείας μονομαχίας με τον Περανσέλ στην ειδική, καθώς παρότι ο Γκόρντον είχε ξεκινήσει πρώτος, ο οδηγός της X-raid Mini τον έπιασε στην πορεία. Οι δυο τους άλλαξαν θέση αρκετές φορές, πριν συμβεί το ατύχημα του αμερικανού.

"Προσπαθούσα να τον περάσω και δεν έκανε στην άκρη, με αποτέλεσμα να κοπανήσω σε έναν βράχο και να έχω δύο σκασμένα λάστιχα ταυτόχρονα", είπε ο Γκόρντον.

"Αυτό σίγουρα μας έκοψε τη φόρα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω".

Τα πράγματα, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολα για τον Γκόρντον, καθώς περιμένει και το αποτέλεσμα της ένστασης που κατέθεσε κατά της απόφασης των αγωνοδικών να τον αποκλείσουν, εξαιτίας τεχνικών παρατυπιών που βρήκαν στο Hummer του μετά την 9η ειδική.

Στο μεταξύ, ο Κριστόφ Χολόφτσικ που βρισκόταν στην τρίτη θέση της κατάταξης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικών προβλημάτων στο Mini του - γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις ελπίδες του Πετερανσέλ για τη νίκη.

Πλέον, ο κοντινότερος αντίπαλος του γάλλου είναι ο Νάνι Ρόμα, ο οποίος έκοψε μόλις 21" από την πρωτοπορία του και είναι 19 λεπτά πίσω του.

Ο Γκόρντον έπεσε τρίτος στην κατάταξη, λιγότερο από μισό λεπτό πίσω από τον Ρόμα, ενώ όλοι οι άλλοι οδηγοί απέχουν πλέον περισσότερο από μία ώρα από την κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα