1981: ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ: Το αιώνιο δευτερόλεπτο

Στην πρεμιέρα της σεζόν 1981-82 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, όπου και έχασε, αλλά μόλις με 3 πόντους 83-80. Στην συνέχεια υποδέχεται την Λέφσκι στην Αθήνα την οποία κερδίζει 90-78.

Ακολουθεί το παιχνίδι της χρονιάς με τους Σοβιετικούς στον Τάφο του Ινδού, στο οποίο η ελληνική ομάδα επιδιώκει νίκη με 4 πόντους.

Ένα δευτερόλεπτο πριν

την λήξη το σκορ είναι 85-83 και οι Ρώσοι κερδίζουν φάουλ με τον Μελέσκιν, ο προπονητής Τοπάλεφ αποφασίζει ο παίκτης να σουτάρει βολές και αστοχώντας, στην διεκδίκηση του ριμπάουντ να εξαντληθεί ο χρόνος, μάταια όμως υπολογίζει χωρίς τον χρονομέτρη που όσο απίστευτο και αν φαίνεται το επίθετό του είναι Κλεπτάκης!

Έτσι ενώ η μπάλα βγαίνει πλάγιο άουτ ο χρόνος δεν έχει κυλήσει, σαν να μην έφτανε αυτό στην συνέχεια μετά την επαναφορά ο Κόντος κάνει μια γρήγορη προσποίηση στον μοιραίο τελικά Μελέσκιν και κερδίζει φάουλ.

Ο άσος του ΠΑΟ ευστοχεί στις δύο βολές και στο γήπεδο επικρατεί το αδιαχώριτο από τους πανηγύρισμούς και πλέον οι πράσινοι χρειάζονται μια νίκη στην Βουλγαρία για να προκριθούν.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι όποιος βλέπει το βίντεο των τελευταίων δευτερολέπτων, δεν μπορεί να μη γελάσει, αφού καταλαβαίνει ότι έχουν περάσει πολλά δευτερόλεπτα και πρόκειται για σφαγή των Σοβιετικών, επειδή δεν είναι μια φάση που να είναι δύσκολη ή πολύ γρήγορη ή τέλος πάντων να είναι στην κρίση του διαιτητή!

πηγή: basketforum.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα