«Τρύπα» στο iMessage επιτρέπει επιθέσεις τύπου DoS

11:42 31/3/2013 - Πηγή: myPhone
Η υπηρεσία iMessage της Apple είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σε iOS συσκευές στα τέλη του 2011, όταν και είχε συμπεριληφθεί στην έκδοση iOS 5. Πρόκειται για μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα ευρέως από εκατομμύρια χρήστες ανά τον πλανήτη σε συσκευές όπως iPhone, iPad, iPod Touch
αλλά και μέσω του OS X Lion Mountain.

Αν και μέχρι σήμερα θεωρούταν απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό στη λειτουργία του, κάποιοι προγραμματιστές διαπίστωσαν πως κατά την χρήση του iMessage κάποιος μπορεί να δεχθεί μια πληθώρα από ειδοποιήσεις μηνυμάτων απλού κειμένου, σε τέτοιο βαθμό που «κρασάρει» η εφαρμογή λόγω του μεγέθους των κειμένων, κάτι που θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας μιας Denial-of-service attacκ (DoS). Αυτή η έξαρση επιθέσεων προκαλεί την ανησυχία αρκετών.

Όπως εικάζεται, πρόκειται για ένα AppleScript που εφαρμόζεται σε λογαριασμούς iMessage κάνοντας χρήση πλαστών email και σύμφωνα με το The Next Web όλο αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο το να εντοπιστούν εκείνοι που ευθύνονται για αυτές τις επιθέσεις.

Η Apple έχει ειδοποιηθεί και αναμένεται να δώσει κάποια λύση αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια σχετική ενημέρωση για το θέμα.

via
Keywords
Τυχαία Θέματα