iPhone+ Plus με οθόνη 4.9 ιντσών (;)

Ο Marco Arment, δημιουργός της πασίγνωστής εφαρμογής Instapaper, μοιράζεται τις σκέψεις του γύρω από το iPhone plus (aka iPhone Math), ένα μοντέλο με μεγαλύτερη οθόνη από αυτή του iPhone 5, που οι φήμες θέλουν να αναπτύσσεται από την Apple.

Οι φήμες γύρω από το συγκεκριμένο

μοντέλο ξεκίνησαν από την China Times και έκαναν λόγο για ένα μοντέλο με οθόνη διαστάσεων 4.8 ίντσες:

Δημοσίευμα των China Times αναφέρει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία νέα iPhone μέσα στο 2013, ένα εκ των οποίων, μάλιστα, θα διαθέτει οθόνη 4.8 ιντσών. Οι πηγές της ιστοσελίδας ισχυρίζονται ότι εκτός από το iPhone 5S που θα διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 8 megapixels και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο η Apple θα παρουσιάσει και ένα μεγαλύτερο iPhone με οθόνη 4.8 ίντσες και κάμερα 8 megapixels.

To όνομα της συσκευής θα είναι ‘iPhone Math’ αν και δεδομένου του ιστορικού της εταιρείας πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα είτε για λάθος στη μετάφραση είτε για κωδικό ονομασία του project. Επίσης, όσον αφορά την τρίτη συσκευή το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο με κάμερα 12 megapixels.

Στη συνέχεια, το iPhone Math (μεταφραστικό λάθος του iPhone plus) επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσα από δημοσίευμα του iLounge που επικαλείται αξιόπιστες πηγές. Αυτή τη φορά με οθόνη 4.7 ιντσών:

Το περιβόητο iPhone Math για το οποίο διαβάσαμε πριν λίγες μέρες και ο Horwitz υποστηρίζει ότι πρόκειται για λάθος μετάφραση του “iPhone+” είναι ένα άλλο μοντέλο που η Apple εξετάζει και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο δοκιμών, δηλαδή δεν το αναμένουμε μέσα στο 2013. Διαθέτει οθόνη 4.7 ίντσες αν και αυτό μπορεί να αλλάξει μέχρι η Apple να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο Marco Arment ωστόσο πιστεύει πως το iPhone plus, εφόσον φυσικά βρει το δρόμο της παραγωγής, θα διαθέτει οθόνη 4.94 ιντσών. Το σκεπτικό του Arment είναι πως η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις οθόνες των Retina iPad σε μία ανάλυση όμοια με αυτή του iPhone 5.

Με τον τρόπο αυτό θα είχαμε ένα iPhone με οθόνη 4.94 ιντσών, ανάλυσης 640 × 1136 και 264 dpi (dots per inch), το οποίο θα έμοιαζε κάπως έτσι δίπλα στο iPhone 5:

Διατηρώντας το μέγεθος των pixels του iPhone 5, ταυτόχρονα εξαλείφεται και το πρόβλημα ανάπτυξης των εφαρμογών σε διαφορετικές εκδόσεις, ένα σημείο που η Apple ασφαλώς θα έχει κατά νου καθώς δεν διαταράσσεται το οικοσύστημα των εφαρμογών που διατίθενται στο App store.

Το iPhone+ ανάμεσα στα τελευταία μοντέλα iOS συσκευών:

Από αριστερά προς τα δεξιά: iPhone 5, iPhone+, iPad mini, iPad 4

Το ερώτημα φυσικά που τίθεται είναι ένας: “Γιατί η Apple να κατασκευάσει ένα iPhone με τόσο μεγάλη οθόνη;”

Η εύκολη απάντηση είναι πως ο ανταγωνισμός έχει καταφέρει να δημιουργήσει αξιοσέβαστο νούμερο πωλήσεων με τα smartphones που διαθέτουν οθόνες μεγαλύτερες των 4.5 ιντσών να προσελκύουν μεγάλη μερίδα του κοινού που αναζητάει κάτι άλλο εκτός του iPhone.

Εκτός όμως των smartphones υπάρχει και η κατηγορία των phablets. Tablets τα οποία διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός τηλεφώνου και προσελκύουν και αυτά μία μεγάλη μερίδα του κοινού. Ίσως πλέον η Apple να ενδιαφέρεται και για αυτή την μερίδα της αγοράς, η οποία φαίνεται πως αναπτύσεται χρόνο με το χρόνο.

Από αριστερά προς τα δεξιά: iPhone 5, Galaxy S III, iPhone plus, Galaxy Note II

Ποιά είναι η άποψη σας για το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός iPhone με οθόνη 4.9 ιντσών; Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

iPhone+ Plus με οθόνη 4.9 ιντσών (;)

Σχετικά άρθρα:

iPhone 5S τον Ιούνιο σε νέα χρώματα, NFC και 128GB, iPhone 6 με οθόνη 4.8″, επεξεργαστή Α7 και χωρίς home button (;)Λεπτότερο iPad 5 και iPad mini με Retina οθόνη τον Οκτώβριο, iPhone 5S με κάμερα 12MP τον Ιούλιο (;)Η κυκλοφορία του iPhone 5S προγραμματίζεται για τον Ιούνιο/Ιούλιο του 2013 (;)
Keywords
Τυχαία Θέματα