Walking Dead, το επίσημο παιχνίδι για iPhone και iPad

Μια από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων είναι το The Walking Dead του AMC που βασίζεται στα ομώνυμα κόμικ του Robert Kirkman και διανύει πλέον αισίως την τρίτη του σεζόν. Εάν είστε φαν του είδους (σε ποιον δεν αρέσουν τα zombies άλλωστε) προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε τη σειρά, να διαβάσετε τα κόμικ αλλά και να κατεβάσετε το αντίστοιχο παιχνίδι

για iOS συσκευές.

Η εφαρμογή αποτελείται από επί μέρους επεισόδια που μπορείτε να προμηθευτείτε μέσα από τον μηχανισμό των in-app purchases. Μέχρι στιγμής διατίθενται τα πρώτα πέντε επεισόδια που αναμένεται να σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για αρκετό διάστημα. Το παιχνίδι ξεφεύγει ελαφρώς από το απλό μοτίβο του zombie killing δίνοντας μεγάλη έμφαση στις αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του παιχνιδιού και του χαρακτήρα σας.

Οι τίτλοι των επεισοδίων έχουν ως εξής: Episode 1: A New Day, Episode 2: Starved For Help, Episode 3: Long Road Ahead, Episode 4: Around Every Corner και Episode 5: No Time Left. Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζονται νέα στοιχεία στο gameplay που ατομικά συνεισφέρουν στο γενικότερο στιλ του παιχνιδιού και βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Για παράδειγμα, υπάρχουν στοιχεία από puzzle games που προσθέτουν μια διαφορετική νότα στο παιχνίδι χωρίς, όμως, να μειώνουν το βασικό χαρακτηριστικό που είναι οι αποφάσεις και πως αυτές μπορούν να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω παιχνίδι δεν έχει άμεση σχέση με τους ήρωες της τηλεοπτική σειράς, δηλαδή τον Rick Grimes. Ο Robert Kirkman και η εταιρεία παραγωγής έκριναν ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρουν να ασχοληθούν με ένα διαφορετικό γκρουπ επιζώντων. Υπάρχουν, ωστόσο, συνδέσεις και αναφορές με την σειρά αλλά και στα κόμικ.

Θα βρείτε το Walking Dead: The Game στο App Store [iTunes link] στην τιμή των 4.49€

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsWalking Dead, το επίσημο παιχνίδι για iPhone και iPad

Keywords
Τυχαία Θέματα