H Apple ενεργοποιεί μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στο App store, για την προστασία των χρηστών από φαινόμενα εξαπάτησης

Το φαινόμενο της εξαπάτησης των καταναλωτών από επίδοξους “developers” με εφαρμογές που άλλα τάζουν, άλλα δείχνουν στα screenshots του App store και τελικώς άλλα πραγματοποιούν, είναι κάτι που το έχουμε αναφέρει πολλάκις τόσο από εδώ όσο και με συζητήσεις μέσα στο forum μας.

Το κόλπο ήταν γνωστό: Ο επίδοξος developer ανέβαζε μία εφαρμογή προς έγκριση και μόλις αυτή εμφανιζόταν στο App store

άλλαζε τα screenshots με άλλα, δημοφιλών εφαρμογών, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους χρήστες ώστε να αγοράσουν την εφαρμογή του.

H Apple λοιπόν από σήμερα ενεργοποιεί μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στο App store προκειμένου να διαφυλάξει τους χρήστες: Οι developers πλέον δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα screenshots της εφαρμογής εκτός και αν καταθέσουν προς έγκριση μία νέα έκδοση.

Beginning January 9, app screenshots will be locked in iTunes Connect once your app has been approved. New screenshots may be uploaded when you submit a binary for an update to an existing app or a new app.

Η Apple φροντίζει ώστε να κάνει refund στις περιπτώσεις που ένας χρήστης πέσει θύμα απάτης, ωστόσο η κίνηση θα μειώσει τα κρούσματα στο ελάχιστο και θα προστατέψει περαιτέρω τους καταναλωτές.

H Apple ενεργοποιεί μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στο App store, για την προστασία των χρηστών από φαινόμενα εξαπάτησης

Keywords
Τυχαία Θέματα