H Apple απομακρύνει την εφαρμογή 500px από το App Store εξαιτίας γυμνών φωτογραφιών

Η δημοφιλής εφαρμογή 500px για το iPhone αποσύρθηκε από το App Store εξαιτίας μιας αναβαθμισμένης έκδοσης που υποβλήθηκε από την εταιρεία και επέτρεπε στον χρήστη την αναζήτηση και εμφάνιση γυμνών φωτογραφιών. Ο COO της εταιρείας υποστηρίζει ότι η έκδοση αυτή είχε απενεργοποιημένη την επιλογή αναζήτησης γυμνών φωτογραφιών αλλά ο χρήστης μπορούσε να αλλάξει την προεπιλεγμένη ρύθμιση μέσω της web έκδοσης της ιστοσελίδας. Οι ίδιοι προσφέρθηκαν να τροποποιήσουν την λειτουργία σε άλλη αναβάθμιση αλλά η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει την εφαρμογή.

Η ανακοίνωση της Apple αναφέρει ότι η εφαρμογή αφαιρέθηκε από το App Store εξαιτίας πορνογραφικού περιεχομένου, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων της. Επίσης, υποστηρίζει ότι δέχθηκε παράπονα από χρήστες για πιθανή παιδική πορνογραφία και γι’ αυτό ζήτησε από τον developer να εφαρμόσει κατάλληλα μέτρα ασφαλείας που να αποτρέπουν την προβολή τέτοιου περιεχομένου στην εφαρμογή. Από την μεριά της η 500px αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκε αλλά ούτε και είχε δεχθεί ποτέ παράπονα περί παιδικής πορνογραφίας.

Νομίζετε ότι η Apple αυτή τη φορά έχει δίκιο για την απομάκρυνση της εφαρμογής ή είναι άλλη μία υπερβολική αντίδραση εκ μέρους της; Οι απόψεις σας στο forum.

[via TheVerge]

H Apple απομακρύνει την εφαρμογή 500px από το App Store εξαιτίας γυμνών φωτογραφιών

Σχετικά άρθρα:

HERE Maps, η εφαρμογή χαρτών της Nokia διαθέσιμη στο App StoreFacebook, ενεργοποιήθηκε ο συγχρονισμός φωτογραφιών στο iOSH Apple ενεργοποιεί μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στο App store, για την προστασία των χρηστών από φαινόμενα εξαπάτησης
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPhone Hellas