Aυτοματοποιημένος έλεγχος σπιτιού μόνο με ένα iPad

O Savan Kotecha κατάφερε να πραγματοποιήσει με $80.000 το όνειρο αρκετών από εμάς: να μπορεί να ελέγξει τις περισσότερες λειτουργίες του σπιτιού του  (έκτασης περίπου 220 τετραγωνικών μέτρων) κατευθείαν από το iPad. «Το άξιζε και με το παραπάνω», αναφέρει ο 34-χρονος μουσικός παραγωγός  και δηλωμένος ‘Apple freak’. Και δεν είναι ο μόνος. Εννιά στους δέκα που έχουν εγκαταστήσει τέτοιου είδους αυτοματοποιημένη τεχνολογία στα σπίτια τους έχουν στην κατοχή τους φορητές συσκευές. Ανάμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν smartphones

και tablets το 87 τοις εκατό έχει συσκευή της Apple! Μερικές εταιρείες μάλιστα, όπως η Savant Systems, χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά το iPhone και iPad για τον έλεγχο της τεχνολογίας αυτής.

Πέρα, όμως, από απλές εφαρμογές σε φορητές συσκευές ξεκινά σταδιακά και η ενσωμάτωση τεχνολογιών φωνής και αισθητήρων κίνησης στην όλη διαδικασία της αυτοματοποίησης. Για παράδειγμα, θα είναι εφικτό το άνοιγμα ή κλείσιμο των κουρτινών μόνο με το κούνημα των χεριών. «Τα πάντα είναι πιθανά», αναφέρει ο Jim Carroll της  Savant Systems.

Σχολιασμός στο forum

[via WSJ]

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsAυτοματοποιημένος έλεγχος σπιτιού μόνο με ένα iPad

Keywords
Τυχαία Θέματα