Το Φόρουμ ‘NEST’ για εκπαίδευση και συνδεσιμότητα

Το Φόρουμ της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας, ‘NEST’ από την Ericsson, ενέπνευσε τους εκπροσώπους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σχετικά με την εκπαίδευση.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο Bill Klinton, 42ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Chris Hughes, συνιδρυτής του Facebook και ο Sir Harold Kroto, κάτοχος Νόμπελ στη Χημεία.


Συγκεκριμένοι

τομείς μπήκαν σε προτεραιότητα από τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ ‘NEST’ για περαιτέρω συνεργασία, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει η εκπαίδευση διαθέσιμη σε όλους και παντού. Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου Φόρουμ, ήταν ο τρόπος που διδάσκουμε και μαθαίνουμε εντός μιας διαδικτυωμένης κοινωνίας και με ποιο τρόπο ο τομέας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών μπορεί να τον υποστηρίξει.


Η κοινή χρήση -πέρα από τα γεωγραφικά και πολιτιστικά σύνορα- αποτελεί ένα συγκεκριμένο τρόπο, με τον οποίο ο συγκεκριμένος τομέας μπορεί να συνεισφέρει. Ο Sir Harold Kroto, κάτοχος Νόμπελ στη Χημεία δήλωσε: «Θα πρέπει να μεταδώσουμε τις ιδέες του κάθε λαμπρού δασκάλου σε κάθε σχολείο, αν μπορούμε».


Η πρόσβαση, η ευρυζωνικότητα και η συνεργασία ήταν κοινά θέματα. Ο Jeffrey Sachs, Διευθυντής του Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ένας ακόμη βασικός ομιλητής, περιέγραψε την εμπειρία σχετικά με την αλλαγή που βίωσε στη ζωή των ανθρώπων στην Αφρική μέσω του mobility. Ωστόσο, δήλωσε πως οι προκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης είναι παγκόσμιες και τόνισε «Στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, κάθε εβδομάδα μέσω μίας οθόνης, 20 πανεπιστημιουπόλεις βρίσκονται σε ταυτόχρονη ζωντανή τηλεδιάσκεψη με αποτέλεσμα να έχουμε μια παγκόσμια αίθουσα διδασκαλίας».


Κορυφαία στελέχη του κλάδου έδειξαν εξίσου ενθουσιασμό στη συζήτηση της μελλοντικής χρήσης της τεχνολογίας των επικοινωνιών. Ο Jon Eddy Abdullah, Διευθύνων Σύμβουλος της Total Access Communication στην Ταϊλάνδη, δήλωσε: «Έχουμε εργαστεί πολλά χρόνια στην προσφορά κινητών τηλεφώνων στους καταναλωτές. Σε μερικές χώρες η διείσδυση σημειώνει το 100%. Πολλοί καταναλωτές μοιράζονται την αντίληψη ότι ήρθε το τέλος για τις τηλεπικοινωνίες αλλά δεν είναι έτσι. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσουμε άλλες βιομηχανίες να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για καλό σκοπό».


Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, δήλωσε ότι υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα από αυτή τη συνάντηση και τόνισε «Ένα σημαντικό επίτευγμα του Φόρουμ είναι ότι μαζί έχουμε περιορίσει τα εμπόδια. Μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο νομίζω ότι έχουμε έρθει πιο κοντά στους εμπειρογνώμονες του ακαδημαϊκού χώρου, το δημόσιο τομέα και στους συνεργάτες μας στη βιομηχανία κατανοώντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας»και συνεχίζει: «Πρέπει να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε τώρα. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μας να συλλέξουμε και να μοιραστούμε τα ήδη υπάρχοντα παραδείγματ

Keywords
Τυχαία Θέματα