Τα Sony World Photography Awards, επιστρέφουν

Μετά την τεράστια επιτυχία της περασμένης διοργάνωσης, το World Photo του Λονδίνου και οι εκθέσεις του διαγωνισμού Sony World Photography Awards επιστρέφουν.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (World Photography Organisation), φιλοξενήθηκαν την περίοδο 2007-2010 στις Κάννες, ενώ το 2011, το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός μετακόμισαν στο Λονδίνο. Έχοντας χαρακτηριστεί, ως το φωτογραφικό γεγονός της

χρονιάς, το World Photo του Λονδίνου και ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards, αποτελούν μια παγκόσμια γιορτή του κόσμου της φωτογραφίας, συγκεντρώνοντας τους καλύτερους, τόσο από την αναδυόμενη, επόμενη γενιά φωτογράφων, όσο και από τους καθιερωμένους δάσκαλους της φωτογραφικής τέχνης.


Η έναρξη του World Photo του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί στο Somerset House μεταξύ 27 – 30 Απριλίου, με επιλεγμένα φεστιβάλ μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ οι εκθέσεις των νικητών του διαγωνισμού Sony World Photography Awards, θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Μαΐου 2012. Η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων και το επίσημο γεύμα στο γκαλά του Sony World Photography Awards θα πραγματοποιηθούν στις 26 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hilton Hotel στο Park Lane, στο Λονδίνο. Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα ποικίλο πρόγραμμα με events, ομιλίες, σεμινάρια, workshop φωτογραφίας και εκθέσεις. Τα αξιότιμα μέλη της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία του 2012, αλλά και άλλοι ειδικοί από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν, επίσης, στα events του Φεστιβάλ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η διακεκριμένη συγγραφέας και κριτικός φωτογραφίας Susan Bright, Πρόεδρος της επιτροπής βράβευσης, ο James Reid, Photography Director του περιοδικού Wallpaper*, ο Michael Benson, Διευθυντής των βραβείων Prix Pictet και η Claudia Hinterseer, MD και συνιδιοκτήτρια του NOOR, ενός Διεθνούς Ιδρύματος και φωτογραφικού πρακτορείου.


Το World Photo του Λονδίνου είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε έχει πραγματικό πάθος για τη φωτογραφία – για επαγγελματίες, ερασιτέχνες, σπουδαστές και, φυσικά, το κοινό που αγαπά τη φωτογραφία.


Η Astrid Merget, Creative Director, του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας (World Photography Organisation) σχολιάζει:
«Ανυπομονούμε για τη δεύτερη διοργάνωσή μας και καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό για ακόμα μια φορά την παγκόσμια φωτογραφική κοινότητα στο Λονδίνο, πιστεύοντας ότι θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ και το διαγωνισμό για πολλά χρόνια ακόμη. Το 2011 αποδείχθηκε ότι, τόσο η βιομηχανία της φωτογραφίας, όσο και η ίδια η πόλη ανταπέδωσαν τον ενθουσιασμό μας, αγκαλιάζοντας τις διοργανώσεις μας. Είμαστε υποχρεωμένοι και ιδιαίτερα ευγνώμονες για όλη την βοήθεια και την υποστήριξη που μας έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα».


Στα κυριότερα γεγονότα του προγράμματος του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται:
City Projects: Νέο για εφέτος, το City Projects είναι ένα workshop διαρκείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας (WP

Keywords
Τυχαία Θέματα