Πιστοποίηση στην GTech

H μονάδα υποστήριξης παγκόσμιων τεχνολογικών λύσεων της GTech Corporation επιτυγχάνει πιστοποίηση επιπέδου 3 στο μοντέλο CMMI.


Η GTECH Corporation, θυγατρική του Ομίλου Lottomatica Group S.p.A., πιστοποιήθηκε με το Επίπεδο 3 του Ολοκληρωμένου Μοντέλου Ωριμότητας Δυνατοτήτων

για Ανάπτυξη (Capability Maturity Model Integration for Development – CMMI®-DEV, version 1.3) του Ινστιτούτου Μηχανικής Λογισμικού του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon των ΗΠΑ, με βάση την αξιολόγηση που διενεργήθηκε στη Μονάδα Υποστήριξης Παγκόσμιων Τεχνολογικών Λύσεων της GTECH.


Αν και η GTECH είχε ήδη πιστοποιηθεί με το Επίπεδο 3 για πρώτη φορά το 2004, η τελευταία αυτή αξιολόγηση επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Εταιρείας στην εφαρμογή αναγνωρισμένων βέλτιστων πρακτικών του κλάδου και στην παροχή κορυφαίας ποιότητας λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών. Η πιστοποίηση με το Επίπεδο 3 του μοντέλου CMMI® αποτελεί εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση, δεδομένου του αυστηρού πλαισίου που υιοθετείται, ώστε να αξιολογηθούν οι δυνατότητες ενός προμηθευτή στους τομείς της μηχανικής λογισμικού και συστημάτων, της διαχείρισης προγραμμάτων και της ικανότητας διαχείρισης οργανωτικών λειτουργιών.


«Η πιστοποίηση με το Επίπεδο 3 του μοντέλου CMMI® επαναβεβαιώνει το επίπεδο δέσμευσης της GTECH στην επίτευξη αριστείας στους τομείς μηχανικής συστημάτων, ανάπτυξης λογισμικού και υλοποίησης», δήλωσε ο Matthew Whalen, Αντιπρόεδρος (Senior Vice President) και Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO) της GTECH. «Θα ήθελα να συγχαρώ κάθε μέλος του προσωπικού που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης και να τους ευχαριστήσω όλους για την ανεκτίμητη συμβολή τους στη βελτίωση των οργανωτικών λειτουργιών της επιχείρησης που διασφαλίζουν την παροχή έγκαιρων και κορυφαίων στην κατηγορία τους λύσεων για τους πελάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο».


Το μοντέλο CMMI® αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη προσέγγιση που χρησιμοποιεί βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να αξιολογήσει, να προσδιορίσει και να καθοδηγήσει βελτίωση των λειτουργιών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης. Το μοντέλο CMMI®-DEV, που επικεντρώνεται στη Μηχανική Λογισμικού και Συστημάτων, είναι ένα πλαίσιο που ορίζει ένα σύνολο αντικειμενικών προτύπων, για την αξιολόγηση του πλήρους εύρους των λειτουργιών τεχνικού σχεδιασμού και ανάπτυξης (συστημάτων, λογισμικού και υλικού), διαχείρισης προγραμμάτων και οργανωτικής διαχείρισης μιας επιχείρησης, καθώς και άλλες υποστηρικτικές λειτουργίες που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ανάπτυξης και συντήρησης.


Η πιστοποίηση της GTECH επιβεβαιώθηκε από την Process Improvement and Compliance LLC. (PI&C), μέσω αξιολόγησης που διενεργήθηκε, σύμφωνα με τη μεθοδολογία Κατηγορίας Α της Πρότυπης Μεθόδου Αξιολόγησης CMMI® για τη Βελτίωση Λειτουργιών (Standard CMMI® Appraisal Method for Process Improvement – SCAMPISM Class A methodology). Ήδη από το 2004, η Μονάδα Υποστήριξης Παγκόσμιων Τεχνολογικών Λύσεων της GTECH, έχει θεσπίσει λειτουργίες που συμμορφώνονται με το μοντέλο CMMI-DEV και στις έξι ηπείρους.


Το μοντέλο CMMI® αποτελεί προϊόν εργασιών που συνεχίζονται για περισσότερα από 20 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του κλάδου, κρατικών φορέων και του Ινστιτούτου Μηχανικής Λογισμικού. Το Ινστιτούτο CMMI έχει ως στόχους την αξιοποίηση της επιτυχίας του μοντέλου CMMI, την εξέλιξη του επιπέδου των πρακτικών, την επιτάχυνση της ανάπτυξης και υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών, καθώς και την παροχή λύσεων που ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.


Keywords
Τυχαία Θέματα