Αιτιάσεις για παγκόσμια επιβράδυνση στο Internet

H απόφαση του Spamhaus να μπλοκάρει τη λειτουργία του Cyberbunker ήταν η αφορμή για μία πρωτοφανή cyber επίθεση με συνέπεια την φερόμενη μείωση της ταχύτητας σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το Spamhaus μπλόκαρε πρόσφατα τους διακομιστές της Cyberbunker κάτι που αποτέλεσε casus belli, ενώ οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν την υπόθεση των επιθέσεων. Τα αιτήματα σύνδεσης στους διακομιστές του Spamhaus φτάνει τα 600Mbps, είναι δηλαδή πολλαπλάσια μεγαλύτερα από επιθέσεις που κατά το παρελθόν έχουν καταλύσει

ακόμη και τραπεζικά συστήματα, ενώ το Spamhaus υποστηρίζει πως θα αντέξει την κίνηση μέσω των 80 διακομιστών DNS που διαθέτει σε όλο τον κόσμο.


Το Spamhaus έχει ανακοινώσει πως πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Cyberbunker, σε συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις από την ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία. Όπως αναφέρθηκε, στοχεύονται οι DNS (Domain Name System) servers του Spamhaus. Μιλώντας στο BBC, ο Στιβ Λίνφορντ, διευθύνων σύμβουλος του Spamhaus, χαρακτήρισε την έκταση της επίθεσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη για πάνω από μία εβδομάδα, ως άνευ προηγουμένου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το Spamhaus αντέχει ακόμα και δεν έχει «πέσει», αν και η έκταση της επίθεσης, όπως λέει, θα μπορούσε να είχε «γκρεμίσει» τις περισσότερες κυβερνητικές διαδικτυακές υποδομές, καθώς το traffic που «παράγεται» είναι γιγαντιαίων διαστάσεων.


Το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντικό από τους ειδικούς του διαδικτύου, αφού εκτιμάται ότι ο cyberπόλεμος θα μπορούσε να καταλύσει κοινές υπηρεσίες e-mail, web banking κλπ.


Keywords
Τυχαία Θέματα